Ga­do ga­do noe­del­sa­la­de

Gebaseerd op een Indonesische klassieker: gado gado!

(2) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Gebaseerd op een Indonesische klassieker: gado gado! 4 personen
2 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de algennoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken en doe de noedels in een grote schaal. Schep om met ⅓ van de zonnebloemolie.
  2. Halveer de komkommer in de lengte. Snijd de helften in schuine plakjes. Verwijder de groene steelaanzet van de peper en halveer de peper in de lengte. Verwijder de zaadlijsten met een scherp mesje en snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de bosuitjes in schuine stukjes.
  3. Meng de komkommer, rode peper, bosui en peen julienne door de noedels. Verdeel de garnalen en de pinda’s over de noedelsalade.
  4. Doe de pindakaas in een kommetje. Pers de citroen uit en doe het sap samen met de ketjap, de rest van de olie en het water bij de pindakaas. Meng met een vork of kleine garde tot een gladde dressing. Serveer de dressing apart bij de salade, zodat ieder naar eigen smaak dressing aan zijn salade kan toevoegen.

variatietip:

Liever een iets dikkere saus? Gebruik dan de Samasaya Satehsaus voor groenten/gado-gado.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 8 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Gado gado noedelsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ga­do ga­do noe­del­sa­la­de

1
1
  • 250 g algennoedels

Kook de algennoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2

Giet af in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken en doe de noedels in een grote schaal.

3
3
  • 2 el zonnebloemolie

Schep om met de zonnebloemolie.

4
4
  • 1 komkommer

Halveer de komkommer in de lengte. Snijd de helften in schuine plakjes.

5
5
  • 1 rode peper

Verwijder de groene steelaanzet van de peper en halveer de peper in de lengte. Verwijder de zaadlijsten met een scherp mesje en snijd het vruchtvlees fijn.

6
6
  • 3 bosuitjes

Snijd de bosuitjes in schuine stukjes.

7
7
  • 150 g peen julienne

Meng de komkommer, rode peper, bosui en peen julienne door de noedels.

8
8
  • 100 g verse gekookte en gepelde garnalen
  • 2 el ongezouten pinda's

Verdeel de garnalen en de pinda’s over de noedelsalade.

9
9
  • 3 el pindakaas
  • 1 citroen
  • 6 el Samasaya ketjap manis
  • 4 el zonnebloemolie
  • 4 el water

Doe de pindakaas in een kommetje. Pers de citroen uit en doe het sap samen met de ketjap, de rest van de olie en het water bij de pindakaas.

10
10

Meng met een vork of kleine garde tot een gladde dressing.

11
11

Serveer de dressing apart bij de salade, zodat ieder naar eigen smaak dressing aan zijn salade kan toevoegen.

variatietip:

Liever een iets dikkere saus? Gebruik dan de Samasaya Satehsaus voor groenten/gado-gado.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.