Prei­qui­che met Ve­luws ge­braad en mos­terd

Lokale specialiteiten, daar zijn we dol op. Het Veluwse gebraad in deze quiche heeft 4 uur gebraden, en dat proef je!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 995 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 45 min. oventijd
(4) waardeer
hollands hoofdgerecht Lokale specialiteiten, daar zijn we dol op. Het Veluwse gebraad in deze quiche heeft 4 uur gebraden, en dat proef je! 4 personen
5 4

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • quichevorm (Ø 32 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de quichevorm in met 10g boter (per vorm). Smelt de rest van de boter in een hapjespan en bak de gesneden prei 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  2. Bekleed ondertussen de ingevette quichevorm met het bladerdeeg. Snijd het Veluws gebraad in stukjes van 1 cm en doe in de vorm.
  3. Doe de slagroom, mosterd en geraspte kaas in een kom en breek de eieren erboven. Klop door elkaar met een garde of vork.
  4. Schep de geslonken en zacht geworden prei in de vorm op het gehakt. Verdeel het kaasmengsel erover en schep voorzichtig om met een lepel of vork, zodat de vulling gelijkmatig over de vorm is verdeeld.
  5. Bak de quiche in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en serveer.

combinatietip:

Lekker met een groene salade.

Tip:

Het Veluws gebraad is alleen verkrijgbaar bij Albert Heijn-winkels in de regio rond Slagerij Van Rhee of via ah.nl. Je kunt het product vervangen door 250 g gegrild gehakt (stukje, Josef Dettelbacher, gesneden).

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 995 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 74 g
    waarvan verzadigd 40 g
  • natrium 1.240 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Preiquiche met Veluws gebraad en mosterd

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Prei­qui­che met Ve­luws ge­braad en mos­terd

1
1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

2
2
  • 10 g ongezouten roomboter

Vet de quichevorm in met de boter.

3
3
  • 15 g ongezouten roomboter
  • 800 g gesneden prei

Smelt de rest van de boter in een hapjespan en bak de gesneden prei 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

4
4
  • 270 g vers bladerdeeg
  • 240 g Veluws gebraad

Bekleed ondertussen de ingevette quichevorm met het bladerdeeg. Snijd het Veluws gebraad in stukjes van 1 cm en doe in de vorm.

5
5
  • 125 ml verse slagroom
  • 2 el Limburgse mosterd
  • 200 g pittige geraspte kaas 45+
  • 4 middelgrote eieren

Doe de slagroom, mosterd en geraspte kaas in een kom en breek de eieren erboven. Klop door elkaar met een garde of vork.

6
6

Schep de geslonken en zacht geworden prei in de vorm op het gehakt.

7
7

Verdeel het kaasmengsel erover en schep voorzichtig om met een lepel of vork, zodat de vulling gelijkmatig over de vorm is verdeeld.

8
8

Bak de quiche in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en serveer.

combinatietip:

Lekker met een groene salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.