bewaar
Haaskarbonades met mosterd-tijmsaus
Haaskarbonades met mosterd-tijmsaus
bewaar

Haaskarbonades met mosterd-tijmsaus

Een heerlijke smaakcombinatie: mosterd en tijm zijn voor elkaar gemaakt. En dat proef je!

15 min. bereiden
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 el

ongezouten roomboter

4

haaskarbonades

300 g

gesneden prei

400 g

verse gesneden snijbonen

1 el

gedroogde tijm

800 g

cannellinibonen

250 ml

verse slagroom

2 el

Franse mosterd

½ tablet

kippenbouillontablet

Een heerlijke smaakcombinatie: mosterd en tijm zijn voor elkaar gemaakt. En dat proef je!

Aan de slag

1

Verhit 2 el boter in een koekenpan en bak de haaskarbonades op middelhoog vuur in 8 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Neem uit de pan en houd warm op een bord onder aluminiumfolie.

2

Verhit ondertussen de rest van de boter in een hapjespan. Voeg de prei, snijbonen en de helft van de tijm toe en bak 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de bonen toe en warm 3 min. door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Voeg de slagroom, mosterd en de rest van de tijm toe aan het achtergebleven bakvet van de karbonades. Verkruimel het kippenbouillontablet erboven en laat al roerend 2 min. op middelhoog vuur zachtjes koken.

4

Verdeel het bonen-preimengsel over de borden, leg op elk bord een haaskarbonade en serveer met de mosterdjus.