Wen­tel­teef­jes van Twents kren­ten­weg­ge met na­zo­mer­fruit

Extra lekker, deze wentelteefjes van Twentsche krentenwegge!

(3) waardeer
hollands brunch Extra lekker, deze wentelteefjes van Twentsche krentenwegge! 4 personen
5 3

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breek de eieren boven een ruime kom en voeg de melk en kaneel toe. Klop met een garde of een vork door elkaar. Snijd de sneetjes krentenwegge doormidden. Week 4 van de halve sneetjes in het eimengsel.
  2. Verhit de helft van de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bak de in ei geweekte stukjes krentenwegge 2 min. op middelhoog vuur. Bestrooi de bovenkant van de sneetjes in de pan met een ½ el rietsuiker. Keer de wentelteefjes om en bestrooi de gebakken kant met een ½ el rietsuiker (per 4 personen). Keer na 2 min. nog een keer en bak nog 1 min.
  3. Leg de wentelteefjes op een platte schaal. Herhaal met de rest van de sneetjes krentewegge en bak de volgende portie in de rest van de boter. Bestrooi op dezelfde manier met de rest van de rietsuiker. Leg bij de eerder gebakken wentelteefjes op de schaal, verdeel de bessen, bramen en druiven erover en serveer.

variatietip:

De Twentse krentenwegge is alleen verkrijgbaar bij Albert Heijn-winkels in de regio rond Bakkerij Nollen of via ah.nl. Je kunt het vervangen door AH Krentenrozijnenwegge. Muscat beauty-druiven zijn niet in elke winkel verkrijgbaar. Bestel via ah.nl of vervang ze door pitloze witte druiven.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 290 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Wentelteefjes van Twents krentenwegge met nazomerfruit

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wen­tel­teef­jes van Twents kren­ten­weg­ge met na­zo­mer­fruit

1
1
  • 2 middelgrote eieren
  • 100 ml halfvolle melk
  • ½ tl gemalen kaneel

Breek de eieren boven een ruime kom en voeg de melk en kaneel toe. Klop met een garde of een vork door elkaar.

2
2
  • 4 sneetjes Bakkerij Nollen Twentse krentenwegge

Snijd de sneetjes krentenwegge doormidden. Week 4 halve sneetjes in het eimengsel.

3
3
  • 10 g ongezouten roomboter

Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bak de in ei geweekte stukjes krentenwegge 2 min. op middelhoog vuur.

4
4
  • 1 el rietsuiker

Bestrooi de bovenkant van de sneetjes in de pan met een ½ el rietsuiker. Keer de wentelteefjes om en bestrooi de gebakken kant met een ½ el rietsuiker (per 4 personen).

5
5

Keer na 2 min. nog een keer en bak nog 1 min.

6
6
  • 10 g ongezouten roomboter

Leg de wentelteefjes op een platte schaal. Herhaal met de rest van de sneetjes krentewegge en bak de volgende portie in de rest van de boter.

7
7
  • 1 el rietsuiker

Bestrooi op dezelfde manier met de rest van de rietsuiker.

8
8
  • 100 g blauwe bessen
  • 100 g bramen
  • 150 g muscat beauty-druiven

Leg bij de eerder gebakken wentelteefjes op de schaal, verdeel de bessen, bramen en druiven erover en serveer.

variatietip:

De Twentse krentenwegge is alleen verkrijgbaar bij Albert Heijn-winkels in de regio rond Bakkerij Nollen of via ah.nl. Je kunt het vervangen door AH Krentenrozijnenwegge. Muscat beauty-druiven zijn niet in elke winkel verkrijgbaar. Bestel via ah.nl of vervang ze door pitloze witte druiven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.