Cour­get­te bruschet­ta kool­hy­draat­arm

We vervangen het brood voor geroosterde plakjes courgette.

(0) waardeer
voorgerecht We vervangen het brood voor geroosterde plakjes courgette. 16 stuks

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de courgette in 16 schuine plakken van 1 cm dik. Verhit de grillpan zonder olie of boter. Besmeer de plakken met de olijfolie en grill ze 2 min. keer halverwege.
  2. Snijd ondertussen de ansjovis zo fijn mogelijk, snijd de rozijnen kleiner en schep in een kom. Laat de paprikareepjes uitlekken, snijd in stukjes van 1 cm en doe samen met 1 el vocht ook in de kom. Meng alles door elkaar Beleg de gegrilde courgettes met de paprika-tapenade.

serveertip:

Lekker met fijngesneden krulpeterselie.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 30 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 2 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 0 g
Tags
Ook te zien in
juli-augustus 2019

Courgette bruschetta koolhydraatarm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cour­get­te bruschet­ta kool­hy­draat­arm

1
1
  • 1 courgette

Snijd de courgette in 16 schuine plakken van 1 cm dik.

2
2
  • 2 el milde olijfolie

Verhit de grillpan zonder olie of boter. Besmeer de plakken met de olijfolie en grill ze 2 min. keer halverwege.

3
3
  • 3 ansjovisfilets in olijfolie
  • 2 el rozijnen

Snijd ondertussen de ansjovis zo fijn mogelijk, snijd de rozijnen kleiner en schep in een kom.

4
4
  • 100 g rode en gele gegrilde-paprikareepjes in pot

Laat de paprikareepjes uitlekken, snijd in stukjes van 1 cm en doe samen met 1 el vocht ook in de kom. Meng alles door elkaar

5
5

Beleg de gegrilde courgettes met de paprika-tapenade.

serveertip:

Lekker met fijngesneden krulpeterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.