Me­loen­gra­ni­ta

Een cool toetje waarmee je iedereen kunt verrassen.

(1) waardeer
nagerecht Een cool toetje waarmee je iedereen kunt verrassen. 6 personen
4 1

Advertentie

Ingrediënten

6 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer met hoge beker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pers de citroen uit. Breng het water met het citroensap en de suiker aan de kook en laat de suiker al roerend oplossen. Zet het vuur uit en laat volledig afkoelen. Halveer de meloen en schep de pitten eruit. Snijd de schil eraf en snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm.
  2. Doe de 500 g meloen in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Roer het suikerwater door de meloenpuree.
  3. Schep het mengsel in de vorm en zet afgedekt 5 uur in de vriezer. Roer de granita na 1 uur met een vork los. Herhaal daarna elke 30 min. Neem de granita uit de vriezer en verdeel over 6 glazen. Je kunt de granita maximaal 1 week van tevoren maken. Bewaar in de vriezer. Neem 20 min. voor het serveren uit de vriezer en roer los met een vork.

variatietip:

De meloengranita is ook lekker als het gemaakt wordt van galiameloen of cantaloupe.

bewaartip:

Je kunt de granita maximaal 1 week van tevoren maken. Bewaar in de vriezer. Neem 20 min. voor het serveren uit de vriezer en roer los met een vork.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 100 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 0 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 0 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Meloengranita

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Me­loen­gra­ni­ta

1
1
  • 1 citroen
  • 250 ml water
  • 100 g fijne kristalsuiker

Pers de citroen uit. Breng het water met het citroensap en de suiker aan de kook en laat de suiker al roerend oplossen.

2
2
  • 500 g meloenen

Zet het vuur uit en laat volledig afkoelen. Halveer de meloen en schep de pitten eruit. Snijd de schil eraf en snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm.

3
3

Doe de 500 g meloen in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Roer het suikerwater door de meloenpuree.

4
4

Schep het mengsel in de vorm en zet afgedekt 5 uur in de vriezer. Roer de granita na 1 uur met een vork los. Herhaal daarna elke 30 min.

5
5

Neem de granita uit de vriezer en verdeel over 6 glazen. Je kunt de granita maximaal 1 week van tevoren maken. Bewaar in de vriezer.

6
6

Neem 20 min. voor het serveren uit de vriezer en roer los met een vork.

variatietip:

De meloengranita is ook lekker als het gemaakt wordt van galiameloen of cantaloupe.

bewaartip:

Je kunt de granita maximaal 1 week van tevoren maken. Bewaar in de vriezer. Neem 20 min. voor het serveren uit de vriezer en roer los met een vork.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.