bewaar
Spaghettitaart
Spaghettitaart
bewaar

Spaghettitaart

Pasta + taart: twee favorieten in een gerecht.

20 min. bereiden
25 min. oventijd
10waarderingen

Ingrediënten

6 personen

1½ el

milde olijfolie

1 teen

knoflook

200 g

verse spinazie

500 g

spaghettini

240 g

zwarte olijvenplakjes

250 g

ricotta

400 g

Mutti pastasaus Parmigiano Reggiano in pot

2

middelgrote eieren

50 g

geraspte Parmezaanse kaas

Dit heb je nodig

  • springvorm 24 cm

  • bakpapier

Pasta + taart: twee favorieten in een gerecht.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Vet de springvorm in ⅓ van de olie en bekleed de bodem met bakpapier. Breng een pan ruim water met eventueel zout aan de kook.

2

Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de knoflook 30 sec. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat de spinazie uitlekken en hak grof.

3

Kook de spaghettini in 6 min. bijna gaar. Laat de olijvenplakjes uitlekken. Meng de ricotta in een grote kom met de olijvenplakjes, de helft van de tomatensaus, de eieren en peper. Meng de spinazie en spaghettini erdoor en schep in de springvorm. Druk een beetje aan en verdeel de Parmezaanse kaas erover. Bak de spaghettitaart in het midden van de oven in ca. 20-25 min. goudbruin en stevig.

4

Verwarm de rest van de tomatensaus. Schep vlak voor het serveren op de taart.

tip

combinatietipLekker met een groene salade.