Zomerrisotto met mozzarella-braadworstjes

Kleurrijke Italiaanse risotto, met een zomerse twist.

665 kcal

35 min. bereiden

4.1/5

(41)

Ingrediënten

Aantal personen

2019 nr. 06 - Pasta en pizza

2020 week 31-34 - 2020 week 31-34

2019 week 33-36 - 2019 week 33-36

Aan de slag

  1. Snijd de bospeen in plakjes van 1 cm. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Breng het water aan de kook met de bouillontabletten. Houd warm op laag vuur.

  2. Verhit ¾ van de olie op laag vuur in een grote pan met dikke bodem en fruit hierin de ui en knoflook 2 min. zonder te kleuren. Voeg de wortels en risottorijst toe en bak 3 min. op laag vuur zonder te kleuren. Voeg de snijbonen toe.

  3. Voeg steeds een scheut hete bouillon toe en roer totdat deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt 20-25 min.

  4. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de worstjes volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

  5. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Breng de risotto op smaak met het citroenrasp en -sap, peper en eventueel zout. Halveer 2 worstjes, waardoor je 1.5 worstje per persoon hebt (bij 4 personen). Serveer de risotto met de worstjes.

Wat vond je van dit recept?

Zomerrisotto met mozzarella-braadworstjes

Kleurrijke Italiaanse risotto, met een zomerse twist.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig