bewaar
Zomerrisotto met mozzarella-braadworstjes
Zomerrisotto met mozzarella-braadworstjes
bewaar

Zomerrisotto met mozzarella-braadworstjes

Kleurrijke Italiaanse risotto, met een zomerse twist.

35 min. bereiden
16waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 bos

bospeen

1

middelgrote ui

2 tenen

knoflook

1¼ liter

water

2

kippenbouillontabletten

4 el

milde olijfolie

300 g

risottorijst

400 g

gesneden snijbonen

270 g

mozzarellabraadworstje

1

citroen

Kleurrijke Italiaanse risotto, met een zomerse twist.

Aan de slag

1

Snijd de bospeen in plakjes van 1 cm. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Breng het water aan de kook met de bouillontabletten. Houd warm op laag vuur.

2

Verhit ¾ van de olie op laag vuur in een grote pan met dikke bodem en fruit hierin de ui en knoflook 2 min. zonder te kleuren. Voeg de wortels en risottorijst toe en bak 3 min. op laag vuur zonder te kleuren. Voeg de snijbonen toe.

3

Voeg steeds een scheut hete bouillon toe en roer totdat deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt 20-25 min.

4

Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de worstjes volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

5

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Breng de risotto op smaak met het citroenrasp en -sap, peper en eventueel zout. Halveer 2 worstjes, waardoor je 1.5 worstje per persoon hebt (bij 4 personen). Serveer de risotto met de worstjes.