bewaar
Pizza bianca met truffelmascarpone
Pizza bianca met truffelmascarpone
bewaar

Pizza bianca met truffelmascarpone

Vervang tomatensaus met truffelmascarpone en je pizza hart gaat nog harder kloppen.

10 min. bereiden
20 min. oventijd
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

230 g

koelvers pizzadeeg rond en dun

150 g

mascarpone

2 el

truffel-paddenstoel­entapenade

50 g

gerookte achterham

25 g

rucola

Vervang tomatensaus met truffelmascarpone en je pizza hart gaat nog harder kloppen.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het pizzadeeg met het bijgeleverde bakpapier uit op een bakplaat.

2

Meng de mascarpone met de helft van de tapenade en bestrijk de pizzabodem ermee. Bak de pizza ca. 20 min. in het midden van de oven.

3

Neem de pizza uit de oven en verdeel de rest van de tapenade erover. Scheur de ham in stukjes en verdeel samen met de rucola over de pizza. Snijd in 8 punten en serveer.

variatietipKoelvers pizzadeeg rond en dun is niet in elke Albert Heijn-winkel verkrijgbaar. Bestel het op ah.nl of vervang het door een bloemkoolbodem (Magioni).