Ba­naan ijs­lol­ly’s

IJs zonder schuldgevoel. Nodig? Banaan + pure choco en je vriezer

  • nagerecht
  • 16 stuks
  • 55 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(0) waardeer
nagerecht IJs zonder schuldgevoel. Nodig? Banaan + pure choco en je vriezer 16 stuks

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 16 tapasprikkers

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pel de bananen, snijd elke banaan in plakken van 1,5 cm. Steek de tapasprikkers erin. Leg de bananen minimaal 2 uur afgedekt in de vriezer.
  2. Breng een pan met een laagje water aan de kook. Hak de chocolade grof en doe in een hittebestendige kom. Zet op de pan met water en laat de chocolade onder af en toe roeren smelten. Verkruimel de zomerfruit mix zo fijn mogelijk.
  3. Neem de plakjes banaan uit de vriezer. Dip elk plakje een voor een in de gesmolten chocolade en besprenkel met wat zomerfruit en kokosrasp.

bereidingstip:

Wil je de chocolade liever in de magnetron smelten, breek dan de chocolade in stukjes. Doe in een magnetronschaaltje en smelt in de magnetron 1 min. op 500 watt. Roer de chocolade goed door.

variatietip:

Ook leuk met discopdip!

bewaartip:

Bewaar de frozen bananas in de diepvries.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 55 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
juni/juli 2019

Banaan ijslolly’s

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ba­naan ijs­lol­ly’s

1
1
  • 2 bananen

Pel de bananen, snijd elke banaan in plakken van 1,5 cm.

2
2

Steek de tapasprikkers erin. Leg de bananen minimaal 2 uur afgedekt in de vriezer.

3
3
  • 100 g Delicata extra pure chocolade

Breng een pan met een laagje water aan de kook. Hak de chocolade grof en doe in een hittebestendige kom. Zet op de pan met water en laat de chocolade onder af en toe roeren smelten.

4
4
  • 2 el Ontbijtverrijker gevriesdroogde zomerfruit mix

Verkruimel de zomerfruit mix zo fijn mogelijk.

5
5

Neem de plakjes banaan uit de vriezer.

6
6
  • 3 el AH biologisch kokosrasp

Dip elk plakje een voor een in de gesmolten chocolade en besprenkel met wat zomerfruit en kokosrasp.

bereidingstip:

Wil je de chocolade liever in de magnetron smelten, breek dan de chocolade in stukjes. Doe in een magnetronschaaltje en smelt in de magnetron 1 min. op 500 watt. Roer de chocolade goed door.

variatietip:

Ook leuk met discopdip!

bewaartip:

Bewaar de frozen bananas in de diepvries.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.