Banaan ijslolly’s
IJs zonder schuldgevoel. Nodig? Banaan + pure choco en je vriezer
Ingrediënten
16 porties
2
bananen
100 g
Delicata extra pure chocolade
2 el
Ontbijtverrijker gevriesdroogde zomerfruit mix
3 el
AH biologisch kokosrasp
Dit heb je nodig
tapasprikkers
Aan de slag
Pel de bananen, snijd elke banaan in plakken van 1,5 cm. Steek de tapasprikkers erin. Leg de bananen minimaal 2 uur afgedekt in de vriezer.
Breng een pan met een laagje water aan de kook. Hak de chocolade grof en doe in een hittebestendige kom. Zet op de pan met water en laat de chocolade onder af en toe roeren smelten. Verkruimel de zomerfruit mix zo fijn mogelijk.
Neem de plakjes banaan uit de vriezer. Dip elk plakje een voor een in de gesmolten chocolade en besprenkel met wat zomerfruit en kokosrasp.
Banaan ijslolly’s
IJs zonder schuldgevoel. Nodig? Banaan + pure choco en je vriezer

nagerecht
16 porties
55 kcal
15 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Pel de bananen, snijd elke banaan in plakken van 1,5 cm. Steek de tapasprikkers erin. Leg de bananen minimaal 2 uur afgedekt in de vriezer.
Breng een pan met een laagje water aan de kook. Hak de chocolade grof en doe in een hittebestendige kom. Zet op de pan met water en laat de chocolade onder af en toe roeren smelten. Verkruimel de zomerfruit mix zo fijn mogelijk.
Neem de plakjes banaan uit de vriezer. Dip elk plakje een voor een in de gesmolten chocolade en besprenkel met wat zomerfruit en kokosrasp.
bereidingstip:Wil je de chocolade liever in de magnetron smelten, breek dan de chocolade in stukjes. Doe in een magnetronschaaltje en smelt in de magnetron 1 min. op 500 watt. Roer de chocolade goed door.
variatietip:Ook leuk met discopdip!
bewaartip:Bewaar de frozen bananas in de diepvries.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 16 personen)2 bananen
100 g Delicata extra pure chocolade
2 el Ontbijtverrijker gevriesdroogde zomerfruit mix
3 el AH biologisch kokosrasp
Dit heb je nodig
tapasprikkers