bewaar
Zomerstoof met tomaat en pangasius
Zomerstoof met tomaat en pangasius
bewaar

Zomerstoof met tomaat en pangasius

Gezonde visstoof voor in de zomer: met courgette, tomaat en witte bonen, klaar in 20 minuten.

20 min. bereiden
37waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

courgette

1

grote ui

2 tenen

knoflook

380 g

tastytom-trostomaten

10 g

verse Italiaanse kruidenmix

2 el

milde olijfolie

700 g

AH Biologisch witte bonen in pot

340 g

verse pangasiusfilet

1

citroen

½

AH Liefde & Passie volkorenbrood

Gezonde visstoof voor in de zomer: met courgette, tomaat en witte bonen, klaar in 20 minuten.

Aan de slag

1

Snijd de courgette in blokjes van 1 cm. Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaten elk in 8 partjes. Haal de blaadjes van de takjes kruiden en snijd ze fijn.

2

Verhit de olie in een braadpan en fruit op laag vuur de ui, knoflook en courgette 5 min. Spoel ondertussen de bonen af onder koud stromend water. Snijd de vis in stukken van 2 cm.

3

Voeg de tomaten en kruiden toe aan de courgette en fruit op laag vuur 3 min. mee. Voeg de bonen toe, zet het vuur hoger en breng aan de kook.

4

Zet het vuur laag, voeg de vis toe en laat met de deksel op de pan in 5 min. gaar worden.

5

Boen de citroen schoon en rasp de gele schil erboven en snijd de citroen in partjes. Breng op smaak met peper en serveer met het brood en de partjes citroen.