Ve­gan pas­ta met prei en bo­nen­saus

Alleen al om de bonensaus moet je deze pasta eens proberen.

(10) waardeer
italiaans hoofdgerecht Alleen al om de bonensaus moet je deze pasta eens proberen. 4 personen
2 10

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de knoflook fijn. Giet de bonen af en vang het vocht op. Haal de tijm, salie en rozemarijn uit het bakje Italiaanse kruidenmix, ris de blaadjes van de takjes en snijd apart van elkaar fijn. Bewaar de oregano. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.
  2. Kook de pasta 6 min. in ruim water met eventueel zout. Giet de pasta af en bewaar 250 ml pastawater (per 4 personen). Verhit ondertussen de helft van de olie in een grote koekenpan en voeg de prei en tijm toe. Bak in ca. 6 min op hoog vuur onder regelmatig omscheppen gaar.
  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in een ruime hapjespan op laag vuur. Voeg de knoflook toe en fruit ca. 2 min. tot goud-bruin. Voeg de rozemarijn en salie toe, roer door en voeg de bonen toe. Zet het vuur hoog en roerbak 2 min. Voeg het bonen-vocht toe, plet de bonen een beetje met een lepel tot een romige saus ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Doe de pasta met het achtergehouden kookvocht, het citroenrasp en -sap bij de bonensaus en laat nog 2-3 min. meekoken. Roer de prei door de pasta en bestrooi met de achtergehouden oregano.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 80 g
    waarvan suikers 10 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 15 g
Tags
Ook te zien in

Vegan pasta met prei en bonensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­gan pas­ta met prei en bo­nen­saus

1
1
  • 3 tenen knoflook
  • 800 g witte bonen in blik

Snijd de knoflook fijn. Giet de bonen af en vang het vocht op.

2
2
  • 20 g verse Italiaanse kruidenmix

Haal de tijm, salie en rozemarijn uit het bakje Italiaanse kruidenmix, ris de blaadjes van de takjes en snijd apart van elkaar fijn. Bewaar de oregano.

3
3
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.

4
4
  • 300 g volkoren-speltpenne

Kook de pasta 6 min. in ruim water met eventueel zout. Giet de pasta af en bewaar 250 ml pastawater (per 4 personen).

5
5
  • 2 el milde olijfolie
  • 800 g gesneden prei

Verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan en voeg de prei en tijm toe. Bak in ca. 6 min op hoog vuur onder regelmatig omscheppen gaar.

6
6
  • 2 el milde olijfolie

Verhit ondertussen de rest van de olie in een ruime hapjespan op laag vuur.

7
7

Voeg de knoflook toe en fruit ca. 2 min. tot goud-bruin. Voeg de rozemarijn en salie toe, roer door en voeg de bonen toe.

8
8

Zet het vuur hoog en roerbak 2 min. Voeg het bonen-vocht toe, plet de bonen een beetje met een lepel tot een romige saus ontstaat.

9
9

Breng op smaak met peper en zout.

10
10

Doe de pasta met het achtergehouden kookvocht, het citroenrasp en -sap bij de bonensaus en laat nog 2-3 min. meekoken.

11
11

Roer de prei door de pasta en bestrooi met de achtergehouden oregano.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.