bewaar
Zalmpakketjes met Provençaalse groenten
Zalmpakketjes met Provençaalse groenten
bewaar

Zalmpakketjes met Provençaalse groenten

Niet zalm uit de oven, maar in een pakketje van de BBQ.

20 min. bereiden
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

verse zalmfilet

4 el

milde olijfolie

1 teen

knoflook

500 g

gekruide bakaardappeltjes

400 g

koelverse roerbakgroenten Provençaals

15 g

verse platte peterselie

10 g

verse bieslook

190 g

aioli

Dit heb je nodig

  • barbecue

  • aluminiumfolie

  • satéprikker

Niet zalm uit de oven, maar in een pakketje van de BBQ.

Aan de slag

1

Steek de barbecue aan. Neem 8 stukken aluminiumfolie van ca. 35 cm en leg steeds 2 stukken kruislings op elkaar (per 4 personen). Snijd de zalm in blokjes van 1.5 x 2 cm. Doe ze in een kom en schep om met de olie. Pers de knoflook erboven en schep om.

2

Verdeel de bakaardappeltjes over de 4 dubbele stukken aluminiumfolie. Verdeel er de roerbakgroenten en vervolgens de zalmblokjes over. Vouw de pakketjes dicht.

3

Prik met de satéprikker in de onderkant van elk pakketje 5 gaatjes, zodat overtollig vocht kan ontsnappen en de rooksmaak in de pakketjes kan komen. Bak de pakketjes 12-14 min. op de barbecue.

4

Snijd ondertussen de peterselie en bieslook zo fijn mogelijk en roer door de aioli. Neem de pakketjes van de barbecue en verdeel ze over 4 borden. Vouw open en serveer de kruidenaioli erbij.

variatietipJe kunt ook variëren met vis; gebruik bijvoorbeeld gemarineerde pangasius of wokgarnalen.

bereidingstipJe kunt de pakketjes een 1⁄2 dag van tevoren maken. Bewaar tot gebruik in de koelkast.