Zalm­nug­gets met aard­ap­pel­part­jes en wor­tel­sa­la­de

Citroen, winterpeen en mais is alles wat je nodig hebt voor een snelle salade bij vis.

(1) waardeer
hoofdgerecht Citroen, winterpeen en mais is alles wat je nodig hebt voor een snelle salade bij vis. 4 personen
4 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grove rasp

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de wortels met een dunschiller en rasp ze grof. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng het sap en rasp door de wortels. Roer de mais erdoor.
  2. Verhit ⅔ van de olie in een grote koekenpan en bak de aardappeltjes in 10 min. goudbruin en gaar. Verhit de rest van de olie en bak de zalmnuggets in 7 min. bruin en gaar. Keer halverwege.
  3. Snijd de peterselie fijn en meng door de aardappelen. Serveer de zalmnuggets met de aardappeltjes en wortel-maissalade.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Zalmnuggets met aardappelpartjes en wortelsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zalm­nug­gets met aard­ap­pel­part­jes en wor­tel­sa­la­de

1
1
  • 500 g winterpeen

Schil de wortels met een dunschiller en rasp ze grof.

2
2
  • 1 citroen
  • 300 g mais in blik

Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng het sap en rasp door de wortels. Roer de mais erdoor.

3
3
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 600 g bakaardappeltjes

Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de aardappeltjes in 10 min. goudbruin en gaar.

4
4
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 250 g koelverse zalmnuggets

Verhit de rest van de olie en bak de zalmnuggets in 7 min. bruin en gaar. Keer halverwege.

5
5
  • 15 g verse platte peterselie

Snijd de peterselie fijn en meng door de aardappelen. Serveer de zalmnuggets met de aardappeltjes en wortel-maissalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.