Bloem­kool­rijst met groe­ne groen­ten & ge­gril­de kip

Met bloemkoolrijst in plaats van gewone rijst eet je makkelijk extra groente.

(5) waardeer
hoofdgerecht Met bloemkoolrijst in plaats van gewone rijst eet je makkelijk extra groente. 2 personen
3 5

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de grillpan zonder olie of boter. Bestrooi de kipdijfilet met peper en zout en gril 6 min. aan één kant. Keer om en gril nog 5 min.
  2. Verhit ondertussen de olie in een wok en roerbak de bloemkoolrijst 7 min. Meng ⅔ van de rijstazijn erdoor.
  3. Snijd de komkommers in plakjes en de spinazie grof. Meng de mayonaise met de rest van de azijn en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Meng de bloemkoolrijst, komkommer, spinazie en sojabonen en verdeel over diepe borden. Snijd de kip in repen en verdeel erover. Besprenkel met de mayonaise-dressing.

serveertip:

Lekker met koriander.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Bloemkoolrijst met groene groenten & gegrilde kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bloem­kool­rijst met groe­ne groen­ten & ge­gril­de kip

1
1

Verhit de grillpan zonder olie of boter.

2
2
  • 200 g kipdijfilet

Bestrooi de kipdijfilet met peper en zout en gril 6 min. aan één kant. Keer om en gril nog 5 min.

3
3
  • 1 el sesamolie
  • 400 g Bonduelle diepvries bloemkoolrijst
  • 1 el rijstazijn

Verhit ondertussen de olie in een wok en roerbak de bloemkoolrijst 7 min. Meng de rijstazijn erdoor.

4
4
  • 2 snoepgroente komkommers
  • 100 g babyspinazie

Snijd de komkommers in plakjes en de spinazie grof.

5
5
  • 2 el mayonaise
  • ½ el rijstazijn

Meng de mayonaise met de rest van de azijn en breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 100 g koelverse sojabonen

Meng de bloemkoolrijst, komkommer, spinazie en sojabonen en verdeel over diepe borden.

7
7

Snijd de kip in repen en verdeel erover. Besprenkel met de mayonaise-dressing.

serveertip:

Lekker met koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.