Bur­ger met pe­ri-pe­ri­kip & spits­kool­sa­la­de

Net even anders, pulled peri peri kip als burger. Lekker pittig!

(0) waardeer
hoofdgerecht Net even anders, pulled peri peri kip als burger. Lekker pittig! 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan
  • kaasschaaf

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een pan water met eventueel zout aan de kook. Zet het vuur laag en leg de kipfilets in het water. Pocheer 15 min. of tot de kip gaar is. Neem de kip uit het water en laat iets afkoelen.
  2. Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en gril de snijkanten in 1-2 min. goudbruin.
  3. Meng de mayonaise met de peri-perisaus en breng eventueel op smaak met zout. Snijd de komkommer met een kaasschaaf in dunne plakjes. Trek de gare kipfilet met 2 vorken in plukjes uit elkaar (pulled chicken) en meng met 3 el peri-perimayonaise.
  4. Beleg de broodjes elk met een ½ el peri-perimayonaise, wat veldsla, plakjes komkommer en pulled chicken. Meng de rest van de komkommer met de rest van de veldsla en de spitskool. Voeg het water toe aan de peri-perimayonaise en meng door de salade. Serveer de salade met de burger.

bereidingstip:

Je kunt in plaats van de zelfgemaakte peri-perimayonaise ook kant-en-klare perinaise hot (knijpfles 265 g, Nando’s) gebruiken.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 485 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 4 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Receptkaart 2019 week 21-22

Burger met peri-perikip & spitskoolsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bur­ger met pe­ri-pe­ri­kip & spits­kool­sa­la­de

1
1

Breng een pan water met eventueel zout aan de kook.

2
2
  • 2 scharrelkipfilets

Zet het vuur laag en leg de kipfilets in het water. Pocheer 15 min. of tot de kip gaar is.

3
3

Neem de kip uit het water en laat iets afkoelen.

4
4

Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter.

5
5
  • 4 hamburgerbroodjes

Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en gril de snijkanten in 1-2 min. goudbruin.

6
6
  • 6 el mayonaise
  • 1½ el Nando's peri-perisauce hot

Meng de mayonaise met de peri-perisaus en breng eventueel op smaak met zout.

7
7
  • 1 komkommer

Snijd de komkommer met een kaasschaaf in dunne plakjes.

8
8

Trek de gare kipfilet met 2 vorken in plukjes uit elkaar (pulled chicken) en meng met 3 el peri-perimayonaise (per 4 personen).

9
9
  • 15 g veldsla

Beleg de broodjes elk met een ½ el peri-perimayonaise, wat veldsla, plakjes komkommer en pulled chicken.

10
10
  • 70 g veldsla
  • 200 g gesneden spitskool

Meng de rest van de komkommer met de rest van de veldsla en de spitskool.

11
11
  • 1 el kraanwater

Voeg het water toe aan de peri-perimayonaise en meng door de salade. Serveer de salade met de burger.

bereidingstip:

Je kunt in plaats van de zelfgemaakte peri-perimayonaise ook kant-en-klare perinaise hot (knijpfles 265 g, Nando’s) gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.