bewaar
Koningsdagstroopwafel op prikker
Koningsdagstroopwafel op prikker
bewaar

Koningsdagstroopwafel op prikker

Hapje maken voor Koningsdag? Met deze Koningsdagprikkers met stroopwafels steel jij alle harten op de vrijmarkt

20 min. bereiden
5 min. wachten
3waarderingen

Ingrediënten

12 porties

50 g

Dr. Oetker wit glazuur

12

ministroopwafels karamel-zeezout

12

verse aardbeien

75 g

blauwe bessen

Dit heb je nodig

  • magnetron

  • houten satéprikkers

  • aluminiumfolie

  • sateprikker

Hapje maken voor Koningsdag? Met deze Koningsdagprikkers met stroopwafels steel jij alle harten op de vrijmarkt

Aan de slag

1

Verwarm het glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg de stroopwafels in een vuurvaste schaal waarin ze elkaar niet raken en verwarm ze 15 sec. op 700 watt in de magnetron. Steek per koekje voorzichtig een satéprikker in de stroop tussen de twee wafeltjes en schuif de wafel tot aan het midden van de prikker. Herhaal dit terwijl je de rest van de wafels warm houdt onder aluminiumfolie.

2

Knip een stukje van de verpakking van het glazuur, zodat je een kleine opening hebt. Druppel voorzichtig een rondje in het midden van elke wafel en teken met behulp van een extra satéprikker een hartje van het rondje. Herhaal bij de andere koekjes. Laat minimaal 5 min. afkoelen. Was de aardbeien, maar laat de kroontjes eraan zitten. Steek ze met het kroontje naar boven aan de bovenkant van in de prikker. Rijg de blauwe bessen aan de onderkant.

serveertipPrik de stokjes in een halve, met aluminium bedekte kool zodat ze mooi rechtop staan.

Koningsdag stroopwafel op prikker

Instructievideo - 00:17 min.