Ko­nings­dag­stroop­wa­fel op prik­ker

Hapje maken voor Koningsdag? Met deze Koningsdagprikkers met stroopwafels steel jij alle harten op de vrijmarkt

(2) waardeer
hollands tussendoortje Hapje maken voor Koningsdag? Met deze Koningsdagprikkers met stroopwafels steel jij alle harten op de vrijmarkt 12 stuks
5 2

Advertentie

Ingrediënten

12 stuks

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • magnetron
  • 12 houten satéprikkers
  • aluminiumfolie
  • sateprikker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm het glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg de stroopwafels in een vuurvaste schaal waarin ze elkaar niet raken en verwarm ze 15 sec. op 700 watt in de magnetron. Steek per koekje voorzichtig een satéprikker in de stroop tussen de twee wafeltjes en schuif de wafel tot aan het midden van de prikker. Herhaal dit terwijl je de rest van de wafels warm houdt onder aluminiumfolie.
  2. Knip een stukje van de verpakking van het glazuur, zodat je een kleine opening hebt. Druppel voorzichtig een rondje in het midden van elke wafel en teken met behulp van een extra satéprikker een hartje van het rondje. Herhaal bij de andere koekjes. Laat minimaal 5 min. afkoelen. Was de aardbeien, maar laat de kroontjes eraan zitten. Steek ze met het kroontje naar boven aan de bovenkant van in de prikker. Rijg de blauwe bessen aan de onderkant.

serveertip:

Prik de stokjes in een halve, met aluminium bedekte kool zodat ze mooi rechtop staan.

video

Ko­nings­dag stroop­wa­fel op prik­ker

leuk-snel - 00:17 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 55 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 2 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
maart-april 2019

Koningsdagstroopwafel op prikker

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ko­nings­dag­stroop­wa­fel op prik­ker

1
1
  • 50 g Dr. Oetker wit glazuur

Verwarm het glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 12 ministroopwafels karamel-zeezout

Leg de stroopwafels in een vuurvaste schaal waarin ze elkaar niet raken en verwarm ze 15 sec. op 700 watt in de magnetron.

3
3

Steek per koekje voorzichtig een satéprikker in de stroop tussen de twee wafeltjes en schuif de wafel tot aan het midden van de prikker.

4
4

Herhaal dit terwijl je de rest van de wafels warm houdt onder aluminiumfolie.

5
5

Knip een stukje van de verpakking van het glazuur, zodat je een kleine opening hebt.

6
6

Druppel voorzichtig een rondje in het midden van elke wafel en teken met behulp van de extra satéprikker een hartje van het rondje. Herhaal bij de andere koekjes. Laat minimaal 5 min. afkoelen.

7
7
  • 12 verse aardbeien
  • 75 g blauwe bessen

Was de aardbeien, maar laat de kroontjes eraan zitten. Steek ze met het kroontje naar boven aan de bovenkant van in de prikker. Rijg de blauwe bessen aan de onderkant.

serveertip:

Prik de stokjes in een halve, met aluminium bedekte kool zodat ze mooi rechtop staan.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.