Ul­tie­me een­per­soons ham­bur­ger

Deze superburger is lekker helemaal voor jezelf.

(4) waardeer
amerikaans hoofdgerecht Deze superburger is lekker helemaal voor jezelf. 1 personen
4 4

Advertentie

Ingrediënten

1 persoon

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenpapier
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de sjalotten in ringen. Verhit de olie in een koekenpan op hoog vuur. Bak de sjalotten al roerend 2 min. op middelhoog tot hoog vuur tot ze bruin kleuren. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter en bak de burger 4 min. Keer om, leg de kaas erop en bak nog 4 min. Snijd de sesambol door en grill aan de snijkanten. Bak in het achtergebleven bakvet van de sjalotten de pancetta uit en bak het ei ernaast. Laat de pancetta ook uitlekken op keukenpapier.
  3. Snijd ondertussen de tomaat in plakjes. Bestrijk de onderkant van het broodje met de ketchup en beleg met de sla, plakjes tomaat, augurk, uitgebakken spek, burger, gebakken ei en de sjalot. Bestrijk de snijkant van de andere helft van het broodje met de truffelmayo en dek af.

Tip:

Lekker met een salade van babyromainesla en tomaat.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Tags
Ook te zien in
maart-april 2019

Ultieme eenpersoons hamburger

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ul­tie­me een­per­soons ham­bur­ger

1
1
  • 2 sjalotten

Snijd de sjalotten in ringen.

2
2
  • 1 el arachideolie

Verhit de olie in een koekenpan op hoog vuur. Bak de sjalotten al roerend 2 min. op middelhoog tot hoog vuur tot ze bruin kleuren.

3
3

Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

4
4
  • 1 AH Excellent ultimate beefburger

Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter en bak de burger 4 min.

5
5
  • 1 plak BYB red cheddar
  • 1 sesambol

Keer om, leg de kaas erop en bak nog 4 min. Snijd de sesambol door en grill aan de snijkanten.

6
6
  • 2 plakken pancetta
  • 1 middelgroot ei

Bak in het achtergebleven bakvet van de sjalotten de pancetta uit en bak het ei ernaast.

7
7

Laat de pancetta ook uitlekken op keukenpapier.

8
8
  • 1 Toma'Gusto vleestomaat

Snijd ondertussen de tomaat in plakjes.

9
9
  • ½ el tomatenketchup
  • 1 blaadje babyromainesla
  • 3 plakjes zoetzure augurken

Bestrijk de onderkant van het broodje met de ketchup en beleg met de sla, plakjes tomaat, augurk, uitgebakken spek, burger, gebakken ei en de sjalot.

10
10
  • 1 el truffelmayonaise

Bestrijk de snijkant van de andere helft van het broodje met de truffelmayo en dek af.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.