Sa­la­de van ge­schaaf­de rau­we as­per­ges met veld­sla en rau­we ham

Asperges rauw eten? Wij wel! We maken er een frisse salade van met een dressing van citroen, olijfolie, honing en mosterd

(1) waardeer
hollands bijgerecht Asperges rauw eten? Wij wel! We maken er een frisse salade van met een dressing van citroen, olijfolie, honing en mosterd 4 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pers de halve citroen uit. Meng het citroensap met de olijfolie, honing en dijonmosterd.
  2. Snijd de +/- 2 cm houtachtige onderkant van de asperges en schil de ze. Schaaf met een dunschiller dunne linten van de asperges en meng ze met de dressing.
  3. Verdeel de veldsla en de asperges over een schaal, strooi de kappertjes erover en maak roosjes van de coburgerham. Verdeel deze over de salade.
video

Sa­la­de van ge­schaaf­de rau­we as­per­ges met veld­sla en rau­we ham

recipevideo - 00:32 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 220 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Salade van geschaafde rauwe asperges met veldsla en rauwe ham

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sa­la­de van ge­schaaf­de rau­we as­per­ges met veld­sla en rau­we ham

1
1
  • ½ citroen
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • 2 tl vloeibare honing
  • 2 tl dijonmosterd

Pers de halve citroen uit. Meng het citroensap met de olijfolie, honing en dijonmosterd.

2
2
  • 500 g verse witte asperges

Snijd de +/- 2 cm houtachtige onderkant van de asperges en schil de ze.

3
3

Schaaf met een dunschiller dunne linten van de asperges en meng ze met de dressing.

4
4
  • 85 g veldsla
  • 30 g kappertjes
  • 150 g coburgerham

Verdeel de veldsla en de asperges over een schaal, strooi de kappertjes erover en maak roosjes van de coburgerham. Verdeel deze over de salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.