Ve­gas­chnit­zel met sa­la­de van aard­ap­pel, broc­co­li & dil­le

Een frisse aardappelsalade met een krokante vegaschnitzel! De lente lacht je toe.

(3) waardeer
hoofdgerecht Een frisse aardappelsalade met een krokante vegaschnitzel! De lente lacht je toe. 4 personen
5 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de krieltjes, snijd de grote in kwarten en kook alle krieltjes in 12 min. gaar. Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk en snijd in kleine stukjes. Voeg de laatste 4 min. de broccoli aan de krieltjes toe. Giet af en laat goed uitlekken.
  2. Klop ondertussen ⅔ van de olie, 2 el azijn uit het augurkenpotje (per 4 personen) met de mosterd tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de schnitzels in 6 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant.
  4. Snipper ondertussen de sjalotten fijn. Snijd de radijzen in dunne plakjes. Hak de amandelen grof. Snijd de augurkjes schuin doormidden en snijd de dille fijn. Schep de krieltjes, broccoli, augurkjes, sjalot, radijs, dille en veldsla om met de dressing.
  5. Verdeel de salade over borden. Garneer met de amandelen en serveer met de schnitzels.

Tip:

Nog wat salade over? Eet ’m eventueel de volgende dag als lunch. Lekker met een gebakken of gekookt eitje.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 795 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 69 g
    waarvan suikers 8 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 720 mg
  • vezels 17 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 13 2019 , Receptkaart 2019 week 43-44

Vegaschnitzel met salade van aardappel, broccoli & dille

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­gas­chnit­zel met sa­la­de van aard­ap­pel, broc­co­li & dil­le

1
1
  • 1 kg krieltjes

Halveer de krieltjes, snijd de grote in kwarten en kook alle krieltjes in 12 min. gaar.

2
2
  • 500 g broccoli

Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk en snijd in kleine stukjes.

3
3

Voeg de laatste 4 min. de broccoli aan de krieltjes toe. Giet af en laat goed uitlekken.

4
4
  • 4 el milde olijfolie
  • ½ el mosterd

Klop ondertussen de olie, 2 el azijn uit het augurkenpotje (per 4 personen) met de mosterd tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 2 el milde olijfolie
  • 400 g vegetarische schnitzels

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de schnitzels in 6 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant.

6
6
  • 2 sjalotten
  • 200 g radijsjes
  • 60 g gerookte amandelen

Snipper ondertussen de sjalotten fijn. Snijd de radijzen in dunne plakjes. Hak de amandelen grof.

7
7
  • 235 g mini augurken
  • 15 g verse dille
  • 75 g biologische veldsla

Snijd de augurkjes schuin doormidden en snijd de dille fijn. Schep de krieltjes, broccoli, augurkjes, sjalot, radijs, dille en veldsla om met de dressing.

8
8

Verdeel de salade over borden. Garneer met de amandelen en serveer met de schnitzels.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.