bewaar
Snelle Italiaanse voorjaarsstoof (vignarola)
Snelle Italiaanse voorjaarsstoof (vignarola)
bewaar

Snelle Italiaanse voorjaarsstoof (vignarola)

Je maakt deze snelle stoof barstensvol voorjaarsgroenten met pancetta.

20 min. bereiden
27waarderingen

Ingrediënten

4 personen

160 g

pancetta

2 el

milde olijfolie

280 g

gemarineerde artisjok in water

450 g

diepvries fijne tuinbonen

450 g

diepvries tuinerwten

125 ml

droge witte wijn

½

kippenbouillontablet

200 ml

water

1 bosje

salade-ui

10 g

verse munt

1

citroen

100 g

babyspinazie

Je maakt deze snelle stoof barstensvol voorjaarsgroenten met pancetta.

Aan de slag

1

Snijd de pancetta in reepjes van een ½ cm breed. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de pancetta 2 min.

2

Laat de artisjok uitlekken in een vergiet en voeg samen met de tuinbonen en tuinerwten toe. Blus af met de witte wijn, de kippenbouillontablet en het water. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat 10 min. stoven met de deksel op de pan.

3

Snijd ondertussen de salade-ui in dunne ringetjes. Snijd de munt fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Voeg de salade-ui, munt, het citroenrasp, 2 el citroensap (per 4 personen) en de spinazie toe aan de lentestoof en roer door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

serveertipLekker met ciabatta.

Snelle Italiaanse voorjaarsstoof (vignarola)

Instructievideo - 00:31 min.