bewaar
Maaltijdsalade met beurre noisette-dressing
Maaltijdsalade met beurre noisette-dressing
bewaar

Maaltijdsalade met beurre noisette-dressing

De boter verandert van lichtgeel naar donkergoud en geeft de dressing een nootachtige, lichtzoete smaak.

25 min. bereiden
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

krielaardappeltjes in de schil

350 g

haricots verts

1

sjalot

80 g

Le Gall gekarnde gezouten roomboter

1 tl

dijonmosterd

2 tl

vloeibare honing

1 el

appelciderazijn

200 g

romainesla

150 g

gerookte kipfilet

De boter verandert van lichtgeel naar donkergoud en geeft de dressing een nootachtige, lichtzoete smaak.

Aan de slag

1

Kook de krieltjes in 12 min. gaar. Giet af. Snijd de steelaanzet van de haricots verts en kook ze in 6 min. beetgaar. Giet af en spoel af onder koud stromend water.

2

Snipper de sjalot zo fijn mogelijk en doe in een hittebestendige kom. Verhit de boter in een steelpan tot deze goudbruin is. Dit gaat het best in een pan met een lichte bodem zodat je de kleur kunt beoordelen. Laat de boter een paar minuten staan, zodat de bruingekleurde eiwitten naar beneden zakken. Schenk de boter bij de sjalot, maar laat het bruingekleurde bezinksel achter in de pan. Voeg de mosterd, honing en azijn toe en klop tot een dressing.

3

Doe de krieltjes, haricots verts en romainesla in een schaal en schep om met de dressing. Snijd de kipfilet in plakjes en verdeel over de salade. Bestrooi de salade met wat (versgemalen) zwarte peper.

combinatietipLekker met croutons.

algemeenLe Gall gezouten roomboter is niet in elke Albert Heijn-winkel verkrijgbaar. Bestel het op ah.nl of vervang het door AH Biologisch Gezouten boter.