Maal­tijd­sa­la­de met beur­re noi­set­te-dres­sing

De boter verandert van lichtgeel naar donkergoud en geeft de dressing een nootachtige, lichtzoete smaak.

(2) waardeer
frans hoofdgerecht De boter verandert van lichtgeel naar donkergoud en geeft de dressing een nootachtige, lichtzoete smaak. 4 personen
4 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de krieltjes in 12 min. gaar. Giet af. Snijd de steelaanzet van de haricots verts en kook ze in 6 min. beetgaar. Giet af en spoel af onder koud stromend water.
  2. Snipper de sjalot zo fijn mogelijk en doe in een hittebestendige kom. Verhit de boter in een steelpan tot deze goudbruin is. Dit gaat het best in een pan met een lichte bodem zodat je de kleur kunt beoordelen. Laat de boter een paar minuten staan, zodat de bruingekleurde eiwitten naar beneden zakken. Schenk de boter bij de sjalot, maar laat het bruingekleurde bezinksel achter in de pan. Voeg de mosterd, honing en azijn toe en klop tot een dressing.
  3. Doe de krieltjes, haricots verts en romainesla in een schaal en schep om met de dressing. Snijd de kipfilet in plakjes en verdeel over de salade. Bestrooi de salade met wat (versgemalen) zwarte peper.

combinatietip:

Lekker met croutons.

Tip:

Le Gall gezouten roomboter is niet in elke Albert Heijn-winkel verkrijgbaar. Bestel het op ah.nl of vervang het door AH Biologisch Gezouten boter.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 350 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Maaltijdsalade met beurre noisette-dressing

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Maal­tijd­sa­la­de met beur­re noi­set­te-dres­sing

1
1
  • 500 g krielaardappeltjes in de schil
  • 350 g haricots verts

Kook de krieltjes in 12 min. gaar. Giet af. Snijd de steelaanzet van de haricots verts en kook ze in 6 min. beetgaar. Giet af en spoel af onder koud stromend water.

2
2
  • 1 sjalot

Snipper de sjalot zo fijn mogelijk en doe in een hittebestendige kom.

3
3
  • 80 g Le Gall gekarnde gezouten roomboter

Verhit de boter in een steelpan tot deze goudbruin is. Dit gaat het best in een pan met een lichte bodem zodat je de kleur kunt beoordelen.

4
4

Laat de boter een paar minuten staan, zodat de bruingekleurde eiwitten naar beneden zakken.

5
5
  • 1 tl dijonmosterd
  • 2 tl vloeibare honing
  • 1 el appelciderazijn

Schenk de boter bij de sjalot, maar laat het bruingekleurde bezinksel achter in de pan. Voeg de mosterd, honing en azijn toe en klop tot een dressing.

6
6
  • 200 g romainesla

Doe de krieltjes, haricots verts en romainesla in een schaal en schep om met de dressing.

7
7
  • 150 g gerookte kipfilet

Snijd de kipfilet in plakjes en verdeel over de salade. Bestrooi de salade met wat (versgemalen) zwarte peper.

combinatietip:

Lekker met croutons.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.