Ver­se springrolls met gar­na­len

Springrolls van VietView: leg alle ingrediënten gesneden, gebakken en/of gestoomd klaar. Dat rolt relaxed!

(4) waardeer
aziatisch bijgerecht Springrolls van VietView: leg alle ingrediënten gesneden, gebakken en/of gestoomd klaar. Dat rolt relaxed! 12 stuks
5 4

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een laag water aan de kook in een pan waar een metalen zeef of vergiet in past. Hang, als het water kookt, de zeef in de pan en doe de bevroren garnalen erin. Doe de deksel op de pan en stoom de garnalen in 8 min. gaar. Ze zijn gaar als ze net roze zijn gekleurd. Laat ze iets afkoelen, pel ze en halveer ze in de lengte.
  2. Bereid ondertussen de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Snijd voor de dipsaus de knoflook fijn en hak de pinda’s fijn. Verhit de olie in een steelpan en fruit de knoflook 1 min. op laag vuur. Voeg de hoisinsaus en het water toe. Breng al roerend aan de kook tot een egale saus. Roer de gehakte pinda’s erdoor.
  4. Haal de bladeren los van de romainesla. Was en droog de bladeren en snijd ze in repen. Snijd de komkommer tot een recht stuk van 12 cm. Snijd in de lengte in kwarten, verwijder de zaadlijsten met een scherp mesje en snijd de kwarten elk in 3 lange repen. Zet de munt, koriander, bieslook, peen julienne, komkommer en de garnalen klaar. Zet een ondiepe schaal met warm water klaar.
  5. Dompel een rijstvel helemaal onder in het warme water en leg dan op een schone plank. Het vel is dan nog wat hard, maar wordt zacht terwijl je het belegt. Leg een paar bieslooksprieten een paar cm boven het midden van het rijstvel. Leg daaronder 3 blaadjes munt, daaronder 3 gehalveerde garnalen en daarop een blaadje sla. Leg op de sla een plukje mihoen, 1 reep komkommer, een takje koriander en wat peen julienne. Vouw de onderkant van het rijstvel zo strak mogelijk over de vulling en rol een slag tot de helft. Houd de vulling stevig vast en klap de zijkanten naar binnen. Rol de springroll verder op.
  6. Maak zo ook de rest van de springrolls. Serveer ze met de dipsaus.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 135 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Verse springrolls met garnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ver­se springrolls met gar­na­len

1
1

Breng een laag water aan de kook in een pan waar een metalen zeef of vergiet in past.

2
2
  • 18 diepvries rauwe ongepelde reuzengarnalen

Hang, als het water kookt, de zeef in de pan en doe de bevroren garnalen erin. Doe de deksel op de pan en stoom de garnalen in 8 min. gaar.

3
3

Ze zijn gaar als ze net roze zijn gekleurd. Laat ze iets afkoelen, pel ze en halveer in de lengte.

4
4
  • 75 g mihoen

Bereid ondertussen de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5
5
  • 1 teen knoflook
  • 50 g gezouten pinda's
  • 1 el arachideolie

Snijd voor de dipsaus de knoflook fijn en hak de pinda’s fijn. Verhit de olie in een steelpan en fruit de knoflook 1 min. op laag vuur.

6
6
  • 100 ml hoisinsaus
  • 50 ml water

Voeg de hoisinsaus en het water toe. Breng al roerend aan de kook tot een egale saus. Roer de gehakte pinda’s erdoor.

7
7
  • ½ krop romainesla

Haal de bladeren los van de romainesla. Was en droog de bladeren en snijd ze in repen.

8
8
  • ½ komkommer

Snijd de komkommer tot een recht stuk van 12 cm. Snijd in de lengte in kwarten, verwijder de zaadlijsten met een scherp mesje en snijd de kwarten elk in 3 lange repen.

9
9
  • 7½ g verse munt
  • 7½ g verse koriander
  • 7½ g verse bieslook
  • 100 g peen julienne

Zet de munt, koriander, bieslook, peen julienne, komkommer en de garnalen klaar. Zet een ondiepe schaal met warm water klaar.

10
10
  • 1 Koh Thai Rijst­vel­len voor springrolls

Dompel een rijstvel helemaal onder in het warme water en leg dan op een schone plank. Het vel is dan nog wat hard, maar wordt zacht terwijl je het belegt.

11
11

Leg een paar bieslooksprieten een paar cm boven het midden van het rijstvel.

12
12

Leg daaronder 3 blaadjes munt, daaronder 3 gehalveerde garnalen en daarop een blaadje sla.

13
13

Leg op de sla een plukje mihoen, 1 reep komkommer, een takje koriander en wat peen julienne.

14
14

Vouw de onderkant van het rijstvel zo strak mogelijk over de vulling en rol een slag tot de helft.

15
15

Houd de vulling stevig vast en klap de zijkanten naar binnen. Rol de springroll verder op.

16
16
  • 11 Koh Thai Rijst­vel­len voor springrolls

Maak zo ook de rest van de springrolls. Serveer ze met de dipsaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.