Vis­la­sag­ne met ka­bel­jauw, ge­rook­te zalm en spi­na­zie

Een romige toplasagne voor visliefhebbers.

(24) waardeer
hoofdgerecht Een romige toplasagne voor visliefhebbers. 4 personen
4 24

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • hapjespan of wok
  • staafmixer
  • ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de kabeljauwfilets ontdooien.
  2. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Dep de kabeljauwfilets droog, bestrooi met peper en snijd in stukken van 2 cm. Meng met de zalmblokjes. Verhit de olie in een wok of hapjespan en laat de spinazie in delen in 5 min. slinken op laag vuur.
  3. Snijd ondertussen de dille fijn. Voeg de kookroom en dille toe aan de spinazie en laat 1 min. koken. Neem van het vuur en pureer met de staafmixer.
  4. Bedek de ovenschaal met 1Š⁄3Œ van de spinazie-dillesaus, 1Š⁄3Œ van de lasagnebladen,Œ 1/3 van de zeekraal en 1Š⁄3Œ van de kabeljauw. Maak zo nog 2 lagen. Bedek de laatste laag met geitenkaas. Bak de lasagne in de oven in ca. 45 min. gaar.

serveertip:

Bewaar wat zeekraal en garneer de lasagne vlak voor het serveren.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 565 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 1.160 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Vislasagne met kabeljauw, gerookte zalm en spinazie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vis­la­sag­ne met ka­bel­jauw, ge­rook­te zalm en spi­na­zie

1
1
  • 300 g diepvries kabeljauwfilets

Laat de kabeljauwfilets ontdooien.

2
2

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

3
3
  • 100 g gerookte zalmblokjes

Dep de kabeljauwfilets droog, bestrooi met peper en snijd in stukken van 2 cm. Meng met de zalmblokjes.

4
4
  • 1 el milde olijfolie
  • 400 g verse spinazie

Verhit de olie in een wok of hapjespan en laat de spinazie in delen in 5 min. slinken op laag vuur.

5
5
  • 15 g verse dille
  • 250 ml kookroom light

Snijd ondertussen de dille fijn. Voeg de kookroom en dille toe aan de spinazie en laat 1 min. koken.

6
6

Neem van het vuur en pureer met de staafmixer.

7
7
  • 250 g verse lasagne all’uovo
  • 200 g zeekraal

Bedek de ovenschaal met 1Š⁄3Œ van de spinazie-dillesaus, 1Š⁄3Œ van de lasagnebladen,Œ 1/3 van de zeekraal en 1Š⁄3Œ van de kabeljauw. Maak zo nog 2 lagen.

8
8
  • 150 g geraspte belegen geitenkaas

Bedek de laatste laag met geitenkaas. Bak de lasagne in de oven in ca. 45 min. gaar.

serveertip:

Bewaar wat zeekraal en garneer de lasagne vlak voor het serveren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.