Fu­sil­li van dop­erw­ten met spek­jes & cham­pig­non­room­saus

Aardse smaken in een romige saus met een frisse citroentouch. Moet je proeven!

(1) waardeer
italiaans hoofdgerecht Aardse smaken in een romige saus met een frisse citroentouch. Moet je proeven! 4 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • hapjespan
  • keukenpapier
  • rasp

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bak de spekblokjes in de hapjespan zonder olie of boter in 8 min. knapperig bruin. Schep de spekjes uit de pan, bewaar het spekvet. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Bak de champignons en prei in het vet van de spekjes in 8 min. op middelhoog vuur.
  2. Rasp ondertussen de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de peterselie fijn. Voeg de crème fraîche, peterselie, 1 tl citroenrasp en 2 el ­sap (per 4 personen) toe aan de groente in de pan.
  3. Kook de pasta in 2 à 3 min. gaar. Giet af en vang 100 ml kookvocht op (per 4 personen). Voeg de pasta en het kookvocht toe aan de saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de borden. Garneer met de spekjes en amandelen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 715 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 1.000 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 6 2019

Fusilli van doperwten met spekjes & champignonroomsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fu­sil­li van dop­erw­ten met spek­jes & cham­pig­non­room­saus

1
1
  • 250 g spekblokjes

Bak de spekblokjes in de hapjespan zonder olie of boter in 8 min. knapperig bruin.

2
2

Schep de spekjes uit de pan, bewaar het spekvet.

3
3
  • 500 g kastanjechampignons

Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes.

4
4
  • 400 g gesneden prei

Bak de champignons en prei in het vet van de spekjes in 8 min. op middelhoog vuur.

5
5
  • 1 biologische citroen

Rasp ondertussen de schil van de citroen en pers de vrucht uit.

6
6
  • 15 g verse platte peterselie
  • 200 g crème fraîche

Snijd de peterselie fijn. Voeg de crème fraîche, peterselie, 1 tl citroenrasp en 2 el citroen­sap (per 4 personen) toe aan de groente in de pan.

7
7
  • 400 g AH Biologisch fusilli doperwt

Kook de pasta in 2 à 3 min. gaar. Giet af en vang 100 ml kookvocht op (per 4 personen).

8
8

Voeg de pasta en het kookvocht toe aan de saus.

9
9
  • 45 g amandelen met zout­-rozemarijn

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de borden. Garneer met de spekjes en amandelen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.