bewaar
Fusilli doperwt met spek en champignonsaus
Fusilli doperwt met spek en champignonsaus
bewaar

Fusilli doperwt met spek en champignonsaus

Doperwtenpasta met zoutig spek en de aardse smaken van paddenstoelen: goddelijk!

20 min. bereiden
22waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

spekblokjes

250 g

kastanjechampignon

400 g

gesneden prei

1

citroen

15 g

verse platte peterselie

200 g

crème fraîche

400 g

AH Biologische fusilli doperwt

45 g

amandelen met zout­-rozemarijn

Doperwtenpasta met zoutig spek en de aardse smaken van paddenstoelen: goddelijk!

Aan de slag

1

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak hierin de spekblokjes in 8 min. knapperig bruin. Schep de spekjes uit de pan, bewaar het bakvet. Veeg ondertussen de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Bak met de prei in het spekvet 8 min. op middelhoog vuur.

2

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de peterselie f’ijn. Voeg de crème fraîche, peterselie, het citroenrasp en 2 el citroensap (per 4 personen) toe aan de groente in de pan.

3

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, maar vang 50 ml van het kookvocht op (per 4 personen). Voeg toe aan de saus.

4

Meng de pasta met de saus en breng op smaak met peper. Verdeel de spekjes en amandelen over de pasta.