Fu­sil­li dop­erwt met spek en cham­pig­non­saus

Doperwtenpasta met zoutig spek en de aardse smaken van paddenstoelen: goddelijk!

(16) waardeer
hoofdgerecht Doperwtenpasta met zoutig spek en de aardse smaken van paddenstoelen: goddelijk! 4 personen
3 16

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak hierin de spekblokjes in 8 min. knapperig bruin. Schep de spekjes uit de pan, bewaar het bakvet. Veeg ondertussen de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Bak met de prei in het spekvet 8 min. op middelhoog vuur.
  2. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de peterselie f’ijn. Voeg de crème fraîche, peterselie, het citroenrasp en 2 el citroensap (per 4 personen) toe aan de groente in de pan.
  3. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, maar vang 50 ml van het kookvocht op (per 4 personen). Voeg toe aan de saus.
  4. Meng de pasta met de saus en breng op smaak met peper. Verdeel de spekjes en amandelen over de pasta.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 695 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 1.000 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Fusilli doperwt met spek en champignonsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fu­sil­li dop­erwt met spek en cham­pig­non­saus

1
1
  • 250 g spekblokjes

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak hierin de spekblokjes in 8 min. knapperig bruin.

2
2

Schep de spekjes uit de pan, bewaar het bakvet.

3
3
  • 250 g kastanjechampignons

Veeg ondertussen de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes.

4
4
  • 400 g gesneden prei

Bak met de prei in het spekvet 8 min. op middelhoog vuur.

5
5
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.

6
6
  • 15 g verse platte peterselie
  • 200 g crème fraîche

Snijd de peterselie f’ijn. Voeg de crème fraîche, peterselie, het citroenrasp en 2 el citroensap (per 4 personen) toe aan de groente in de pan.

7
7
  • 400 g AH Biologische fusilli doperwt

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

8
8

Giet af, maar vang 50 ml van het kookvocht op (per 4 personen). Voeg toe aan de saus.

9
9
  • 45 g amandelen met zout­-rozemarijn

Meng de pasta met de saus en breng op smaak met peper. Verdeel de spekjes en amandelen over de pasta.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.