Bud­dha­bowl met groen­te en ro­de biet­hum­mus

(3) waardeer
hoofdgerecht 4 personen
5 3

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil en rasp ondertussen de gemberwortel. Rasp de groene schil van de limoen. Meng de gember, het limoenrasp en -sap en 2 el olijfolie door de bulgur. Halveer de bloemkoolroosjes en meng ze met 1 el olijfolie. Schil de zoete aardappel, halveer en snijd in schuine plakjes van een ½ cm. Meng de aardappelplakjes met 1 el olijfolie, het karwijzaad en een snuf zout. Verdeel de aardappelplakjes en de bloemkoolroosjes over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 10-12 min. in de oven.
  2. Spoel de kikkererwten af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Meng met 1 el olijfolie en de picadillo. Bak in ca. 3 min. krokant in een koekenpan. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en roerbak hierin de spinazie 1 min. in delen en breng op smaak met zout. Schil de bieten en snijd ze in zo dun mogelijk plakjes. Verdeel de bulgur over 4 grote kommen. Verdeel in compartimenten de geroosterde bloemkool, zoete aardappel, kikkererwten, spinazie, sojabonen en bietjes over de kommen. Schep de hummus in het midden en bestrooi met het sesamzaad en de pecannoten.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 890 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 75 g
  • vet 50 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 360 mg
  • vezels 19 g
Ook te zien in
Allerhande Kookt

Buddhabowl met groente en rode biethummus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bud­dha­bowl met groen­te en ro­de biet­hum­mus

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 300 g bulgur

Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3
3
  • 3 cm verse gember
  • 1 limoen
  • 2 el milde olijfolie

Schil en rasp ondertussen de gemberwortel. Rasp de groene schil van de limoen. Meng de gember, het limoenrasp en -sap en 2 el olijfolie door de bulgur.

4
4
  • 200 g koelverse bloemkoolroosjes
  • 1 el milde olijfolie
  • 200 g zoete aardappelen

Halveer de bloemkoolroosjes en meng ze met 1 el olijfolie. Schil de zoete aardappel, halveer en snijd in schuine plakjes van een ½ cm.

5
5
  • 1 el milde olijfolie
  • 1 tl karwijzaad

Meng de aardappelplakjes met 1 el olijfolie, het karwijzaad en een snuf zout.

6
6

Verdeel de aardappelplakjes en de bloemkoolroosjes over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 10-12 min. in de oven.

7
7
  • 200 g kikkererwten in blik
  • 1 el milde olijfolie
  • 1 tl Euroma Original Spices by Jonnie Boer picadillo

Spoel de kikkererwten af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Meng met 1 el olijfolie en de picadillo. Bak in ca. 3 min. krokant in een koekenpan.

8
8
  • 1 el milde olijfolie
  • 200 g verse spinazie

Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en roerbak hierin de spinazie 1 min. in delen en breng op smaak met zout.

9
9
  • 200 g Chioggia bieten

Schil de bieten en snijd ze in zo dun mogelijk plakjes.

10
10
  • 200 g koelverse sojabonen

Verdeel de bulgur over 4 grote kommen. Verdeel in compartimenten de geroosterde bloemkool, zoete aardappel, kikkererwten, spinazie, sojabonen en bietjes over de kommen.

11
11
  • 200 g hummus rode biet
  • 1 el zwart sesamzaad
  • 50 g ongezouten pecannoten

Schep de hummus in het midden en bestrooi met het sesamzaad en de pecannoten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.