bewaar
Buddhabowl met groente en rode biethummus
Buddhabowl met groente en rode biethummus
bewaar

Buddhabowl met groente en rode biethummus

35 min. bereiden
4waarderingen

Ingrediënten

300 g

bulgur

3 cm

verse gember

1

limoen

6 el

milde olijfolie

200 g

koelvers bloemkoolroosje

200 g

zoete aardappel

1 tl

karwijzaad

200 g

kikkererwten in blik

1 tl

Euroma Original Spices by Jonnie Boer picadillo

200 g

verse spinazie

200 g

Chioggia biet

200 g

koelverse sojabonen

200 g

hummus rode biet

1 el

zwart sesamzaad

50 g

ongezouten pecannoten

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil en rasp ondertussen de gemberwortel. Rasp de groene schil van de limoen. Meng de gember, het limoenrasp en -sap en 2 el olijfolie door de bulgur. Halveer de bloemkoolroosjes en meng ze met 1 el olijfolie. Schil de zoete aardappel, halveer en snijd in schuine plakjes van een ½ cm. Meng de aardappelplakjes met 1 el olijfolie, het karwijzaad en een snuf zout. Verdeel de aardappelplakjes en de bloemkoolroosjes over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 10-12 min. in de oven.

2

Spoel de kikkererwten af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Meng met 1 el olijfolie en de picadillo. Bak in ca. 3 min. krokant in een koekenpan. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en roerbak hierin de spinazie 1 min. in delen en breng op smaak met zout. Schil de bieten en snijd ze in zo dun mogelijk plakjes. Verdeel de bulgur over 4 grote kommen. Verdeel in compartimenten de geroosterde bloemkool, zoete aardappel, kikkererwten, spinazie, sojabonen en bietjes over de kommen. Schep de hummus in het midden en bestrooi met het sesamzaad en de pecannoten.