Mexi­caans ge­vul­de cour­get­te met avo­ca­dosal­sa

Geen taco’s of burrito’s, maar een gevulde courgette uit de oven! Je vult de courgettes met een gekruid bonenmengsel.

(10) waardeer
mexicaans hoofdgerecht Geen taco’s of burrito’s, maar een gevulde courgette uit de oven! Je vult de courgettes met een gekruid bonenmengsel. 4 personen
4 10

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de courgettes in de lengte doormidden. Schraap met een lepel de zaadlijsten eruit en houd apart. Leg de courgettehelften met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de courgettehelften met de helft van de olie en bestrooi met peper. Bak de courgette 20 min. in het midden van de oven gaar.
  2. Snijd ondertussen de zaadlijsten van de courgettes fijn. Snipper de rode uien en snijd de tomaten in kleine blokjes. Doe de bonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Verhit de rest van de olie in de hapjespan en fruit ⅔ van de rode ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de zaadlijsten (incl. het vocht), de helft van de tomaat, de bonen en picadillo toe en bak 5 min. mee. Zet het vuur uit en roer de rest van de tomaat erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Snijd ondertussen de avocado’s overlangs doormidden.Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in blokjes van een ½ cm. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de avocado met de rest van de rode ui, 1 el limoensap per 4 personen en 1 tl -rasp per 4 personen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Haal de courgette uit de oven en vul met het bonenmengsel. Serveer met de cottagecheese en avocadosalsa.
video

Mexi­caans ge­vul­de cour­get­te met avo­ca­dosal­sa

leuk-snel - 00:37 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 17 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 5 2019 , Receptkaart 2019 week 23-24

Mexicaans gevulde courgette met avocadosalsa

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mexi­caans ge­vul­de cour­get­te met avo­ca­dosal­sa

1
1
  • 4 courgettes

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de courgettes in de lengte doormidden. Schraap met een lepel de zaadlijsten eruit en houd apart.

2
2

Leg de courgettehelften met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat.

3
3
  • 1 el arachideolie

Besprenkel de courgettehelften met de olie en bestrooi met peper. Bak de courgette 20 min. in het midden van de oven gaar.

4
4
  • 2 rode uien
  • 380 g tastytom-trostomaten

Snijd ondertussen de zaadlijsten van de courgettes fijn. Snipper de rode uien en snijd de tomaten in kleine blokjes.

5
5
  • 400 g zwarte bonen
  • 400 g kidneybonen

Doe de bonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.

6
6
  • 1 el arachideolie

Verhit de rest van de olie in de hapjespan en fruit ⅔ van de rode ui 3 min. op middelhoog vuur.

7
7
  • 15 g Euroma Original Spices by Jonnie Boer picadillo

Voeg de zaadlijsten (incl. het vocht), de helft van de tomaat, de bonen en picadillo toe en bak 5 min. mee.

8
8

Zet het vuur uit en roer de rest van de tomaat erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

9
9
  • 2 eetrijpe avocado's

Snijd ondertussen de avocado’s overlangs doormidden.Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in blokjes van een ½ cm.

10
10
  • 1 limoen

Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit.

11
11

Meng de avocado met de rest van de rode ui, 1 el limoensap en 1 tl -rasp (per 4 personen). Breng op smaak met peper en eventueel zout.

12
12
  • 200 g cottagecheese

Haal de courgette uit de oven en vul met het bonenmengsel. Serveer met de cottagecheese en avocadosalsa.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.