bewaar
Bietentaco’s met zalm, avocado en radijs
Bietentaco’s met zalm, avocado en radijs
bewaar

Bietentaco’s met zalm, avocado en radijs

De wraps voor dit gerecht maak je zelf en beleg je met zalm, avocado en koriander.

25 min. bereiden
redelijk pittig
4waarderingen

Ingrediënten

2 personen

200 g

radijs

2 el

appelciderazijn

100 g

volkoren tarwemeel

½ tl

zout

1

middelgroot ei

200 ml

bietensap

2 el

milde olijfolie

125 g

warmgerookte zalmsteak

1

eetrijpe avocado

7½ g

verse koriander

2 tl

tabasco chipotle pepper sauce

Dit heb je nodig

  • beslagkom

De wraps voor dit gerecht maak je zelf en beleg je met zalm, avocado en koriander.

Aan de slag

1

Snijd de radijsjes in dunne plakjes, doe in een kom en schep om met de appelazijn. Bestrooi met peper en eventueel zout en laat staan tot gebruik.

2

Zeef de meel met het zout boven een grote beslagkom. Voeg het ei en de helft van de bietensap toe en klop met een garde tot een glad beslag. Schenk de rest van de bietensap erbij en klop opnieuw glad.

3

Verhit een deel van de olie in een grote koekenpan en schep er met een soeplepel telkens 3 à 4 hoopjes beslag in. Dit zijn de wraps. Ze mogen een doorsnee van 12 cm hebben. Laat de wraps 2 min. op middelhoog vuur bakken tot de bovenkant droog is. Zet het vuur iets lager als de onderkant bruin wordt. Draai de wraps om met een spatel en bak nog 1 min. Herhaal met de rest van het beslag.

4

Houd de wraps warm onder een deksel of een bord tot al het beslag gebruikt is. Breek de zalm in stukjes. Snijd het vruchtvlees van de avocado in blokjes. Laat de radijs uitlekken. Snijd de koriander grof. Serveer de wraps en de toppings in aparte schaaltjes. Zo kan iedereen zijn of haar eigen taco maken!