Bie­tenta­co’s met zalm, avo­ca­do en ra­dijs

De wraps voor dit gerecht maak je zelf en beleg je met zalm, avocado en koriander.

(3) waardeer
hoofdgerecht De wraps voor dit gerecht maak je zelf en beleg je met zalm, avocado en koriander. 2 personen
5 3

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • beslagkom

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de radijsjes in dunne plakjes, doe in een kom en schep om met de appelazijn. Bestrooi met peper en eventueel zout en laat staan tot gebruik.
  2. Zeef de meel met het zout boven een grote beslagkom. Voeg het ei en de helft van de bietensap toe en klop met een garde tot een glad beslag. Schenk de rest van de bietensap erbij en klop opnieuw glad.
  3. Verhit een deel van de olie in een grote koekenpan en schep er met een soeplepel telkens 3 à 4 hoopjes beslag in. Dit zijn de wraps. Ze mogen een doorsnee van 12 cm hebben. Laat de wraps 2 min. op middelhoog vuur bakken tot de bovenkant droog is. Zet het vuur iets lager als de onderkant bruin wordt. Draai de wraps om met een spatel en bak nog 1 min. Herhaal met de rest van het beslag.
  4. Houd de wraps warm onder een deksel of een bord tot al het beslag gebruikt is. Breek de zalm in stukjes. Snijd het vruchtvlees van de avocado in blokjes. Laat de radijs uitlekken. Snijd de koriander grof. Serveer de wraps en de toppings in aparte schaaltjes. Zo kan iedereen zijn of haar eigen taco maken!

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 685 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 43 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 840 mg
  • vezels 10 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
januari 2019

Bietentaco’s met zalm, avocado en radijs

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bie­tenta­co’s met zalm, avo­ca­do en ra­dijs

1
1
  • 200 g radijsjes
  • 2 el appelciderazijn

Snijd de radijsjes in dunne plakjes, doe in een kom en schep om met de appelazijn.

2
2

Bestrooi met peper en eventueel zout en laat staan tot gebruik.

3
3
  • 100 g volkoren tarwemeel
  • ½ tl zout

Zeef de meel met het zout boven een grote beslagkom.

4
4
  • 1 middelgroot ei
  • 100 ml bietensap

Voeg het ei en de bietensap toe en klop met een garde tot een glad beslag.

5
5
  • 100 ml bietensap

Schenk de rest van de bietensap erbij en klop opnieuw glad.

6
6
  • 2 el milde olijfolie

Verhit een deel van de olie in een grote koekenpan en schep er met een soeplepel telkens 3 à 4 hoopjes beslag in.

7
7

Dit zijn de wraps. Ze mogen een doorsnee van 12 cm hebben.

8
8

Laat de wraps 2 min. op middelhoog vuur bakken tot de bovenkant droog is.

9
9

Zet het vuur iets lager als de onderkant bruin wordt.

10
10

Draai de wraps om met een spatel en bak nog 1 min. Herhaal met de rest van het beslag.

11
11

Houd de wraps warm onder een deksel of een bord tot al het beslag gebruikt is.

12
12
  • 125 g warmgerookte zalmsteaks
  • 1 eetrijpe avocado

Breek de zalm in stukjes. Snijd het vruchtvlees van de avocado in blokjes.

13
13
  • 7½ g verse koriander

Laat de radijs uitlekken. Snijd de koriander grof.

14
14
  • 2 tl tabasco chipotle pepper sauce

Serveer de wraps en de toppings in aparte schaaltjes. Zo kan iedereen zijn of haar eigen taco maken!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.