bewaar
Kabeljauwburger op een volkorenbol met coleslaw
Kabeljauwburger op een volkorenbol met coleslaw
bewaar

Kabeljauwburger op een volkorenbol met coleslaw

Met een burger scoor je altijd. Zéker wanneer je 'm zelf maakt van kabeljauw.

10 min. bereiden
20 min. oventijd
10waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

diepvries kabeljauwfilet

1 el

Euroma by Jonnie Boer cevichekruiden

4

robuust volkorenbroodjes

300 g

rodekool

300 g

witte kool

3

bosuitjes

100 ml

milde halfvolle yoghurt

1

avocado

1

gele paprika

100 g

botersla

4 el

zoete chilisaus

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Met een burger scoor je altijd. Zéker wanneer je 'm zelf maakt van kabeljauw.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Dep de kabeljauw zo droog mogelijk. Snijd met een groot mes zo fijn mogelijk en meng de cevichemelange, peper en eventueel zout erdoor. Vorm er met natte handen een burger per persoon van 1½ cm dik van. Druk goed aan. Verdeel de burgers over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in de oven in ca. 18-20 min. gaar. Bak de laatste 10 min. de broodjes mee.

2

Snijd ondertussen de rodekool en de witte kool in dunne repen. Snijd de bosui in dunne ringen. Meng samen met de rodekool, witte kool en yoghurt tot coleslaw. Breng op smaak met peper. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in partjes. Verwijder de zaadjes en de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in reepjes.

3

Snijd de broodjes open en verdeel de sla, avocado, paprika, wat coleslaw, de burgers en chilisaus erover. Serveer met de rest van de coleslaw apart.

algemeenDe zoete chilisaus is een ‘dagkeuze’ en past niet in de Schijf van Vijf. Wil je eten volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum, dan kun je per dag 3 tot 5 keer iets kleins (de ‘dagkeuze’) buiten de Schijf kiezen.

Kabeljauwburger op een volkorenbol met coleslaw

Instructievideo - 00:40 min.