Ka­bel­jauw­bur­ger op een vol­ko­ren­bol met co­les­law

Met een burger scoor je altijd. Zéker wanneer je 'm zelf maakt van kabeljauw.

(3) waardeer
hoofdgerecht Met een burger scoor je altijd. Zéker wanneer je 'm zelf maakt van kabeljauw. 4 personen
3 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Dep de kabeljauw zo droog mogelijk. Snijd met een groot mes zo fijn mogelijk en meng de cevichemelange, peper en eventueel zout erdoor. Vorm er met natte handen een burger per persoon van 1½ cm dik van. Druk goed aan. Verdeel de burgers over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in de oven in ca. 18-20 min. gaar. Bak de laatste 10 min. de broodjes mee.
  2. Snijd ondertussen de rodekool en de witte kool in dunne repen. Snijd de bosui in dunne ringen. Meng samen met de rodekool, witte kool en yoghurt tot coleslaw. Breng op smaak met peper. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in partjes. Verwijder de zaadjes en de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in reepjes.
  3. Snijd de broodjes open en verdeel de sla, avocado, paprika, wat coleslaw, de burgers en chilisaus erover. Serveer met de rest van de coleslaw apart.

Tip:

De zoete chilisaus is een ‘dagkeuze’ en past niet in de Schijf van Vijf. Wil je eten volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum, dan kun je per dag 3 tot 5 keer iets kleins (de ‘dagkeuze’) buiten de Schijf kiezen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 455 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 15 g
Tags
Ook te zien in

Kabeljauwburger op een volkorenbol met coleslaw

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ka­bel­jauw­bur­ger op een vol­ko­ren­bol met co­les­law

1
1
  • 400 g diepvries kabeljauwfilets

Verwarm de oven voor op 200 °C. Dep de kabeljauw zo droog mogelijk.

2
2
  • 1 el Euroma by Jonnie Boer cevichekruiden

Snijd met een groot mes zo fijn mogelijk en meng de cevichemelange, peper en eventueel zout erdoor.

3
3

Vorm er met natte handen een burger per persoon van 1½ cm dik van. Druk goed aan.

4
4

Verdeel de burgers over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in de oven in ca. 18-20 min. gaar.

5
5
  • 4 robuust volkorenbroodjes

Bak de laatste 10 min. de broodjes mee.

6
6
  • 300 g rodekool
  • 300 g witte kool
  • 3 bosuitjes

Snijd ondertussen de rodekool en de witte kool in dunne repen. Snijd de bosui in dunne ringen.

7
7
  • 100 ml milde halfvolle yoghurt

Meng samen met de rodekool, witte kool en yoghurt tot coleslaw. Breng op smaak met peper.

8
8
  • 1 avocado

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in partjes.

9
9
  • 1 gele paprika

Verwijder de zaadjes en de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in reepjes.

10
10
  • 100 g botersla
  • 4 el zoete chilisaus

Snijd de broodjes open en verdeel de sla, avocado, paprika, wat coleslaw, de burgers en chilisaus erover. Serveer met de rest van de coleslaw apart.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.