Vol­ko­ren­pas­ta met zoe­te-aard­ap­pel­s­pa­ghet­ti

Twee soorten spaghetti in één gerecht: de volkoren variant en spaghetti van zoete aardappel.

(2) waardeer
hoofdgerecht Twee soorten spaghetti in één gerecht: de volkoren variant en spaghetti van zoete aardappel. 4 personen
2 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 4 satéprikkers
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de limoen schoon. Snijd de f‰iletlapjes in blokjes van 1 cm. Rasp de groene schil van de limoen. Meng het rasp met de chili en de olie. Schep door de ‰filetblokjes en rijg deze aan de satéprikkers.
  2. Verwijder de steelaanzet van de peper, verwijder met een mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Rasp de gember en snijd de bosui in smalle ringetjes. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de wokgroente met de peper, gember en helft van de bosui 5 min.
  3. Verhit ondertussen de grillpan en gril de spiesjes in ca. 8 min. bruin en gaar. Snijd de limoen in partjes. Kook ondertussen de volkorenspaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de laatste 5 min. de zoete-aardappelspaghetti mee. Laat goed uitlekken. Verdeel het spaghettimengsel over de diepe borden, schep de groente erop, leg de spiesjes erbij en bestrooi met de rest van de bosui. Serveer met de partjes limoen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Volkorenpasta met zoete-aardappelspaghetti

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vol­ko­ren­pas­ta met zoe­te-aard­ap­pel­s­pa­ghet­ti

1
1
  • 1 limoen
  • 350 g filetlapjes à la minute
  • 1 tl Euroma by Jonnie Boer chili melange
  • ½ el arachideolie

Boen de limoen schoon. Snijd de f‰iletlapjes in blokjes van 1 cm. Rasp de groene schil van de limoen. Meng het rasp met de chili en de olie.

2
2

Schep door de ‰filetblokjes en rijg deze aan de satéprikkers.

3
3
  • 1 rode peper
  • 5 cm verse gember
  • 3 bosuitjes

Verwijder de steelaanzet van de peper, verwijder met een mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Rasp de gember en snijd de bosui in smalle ringetjes.

4
4
  • ½ el arachideolie
  • 400 g Chinese wokgroente kool & sugarsnaps

Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de wokgroente met de peper, gember en helft van de bosui 5 min.

5
5

Verhit ondertussen de grillpan en gril de spiesjes in ca. 8 min. bruin en gaar. Snijd de limoen in partjes.

6
6
  • 200 g volkorenspaghetti
  • 400 g zoete-aardappelspaghetti

Kook ondertussen de volkorenspaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de laatste 5 min. de zoete-aardappelspaghetti mee. Laat goed uitlekken.

7
7

Verdeel het spaghettimengsel over de diepe borden, schep de groente erop, leg de spiesjes erbij en bestrooi met de rest van de bosui. Serveer met de partjes limoen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.