bewaar
Volkorenpasta met zoete-aardappelspaghetti
Volkorenpasta met zoete-aardappelspaghetti
bewaar

Volkorenpasta met zoete-aardappelspaghetti

Twee soorten spaghetti in één gerecht: de volkoren variant en spaghetti van zoete aardappel.

20 min. bereiden
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

limoen

350 g

filetlapjes à la minute

1 tl

Euroma by Jonnie Boer chili melange

1 el

arachideolie

1

rode peper

5 cm

verse gember

3

bosuitjes

400 g

Chinese wokgroente kool & sugarsnaps

200 g

volkorenspaghetti

400 g

zoete-aardappelspaghetti

Dit heb je nodig

  • satéprikkers

  • grillpan

Twee soorten spaghetti in één gerecht: de volkoren variant en spaghetti van zoete aardappel.

Aan de slag

1

Boen de limoen schoon. Snijd de f‰iletlapjes in blokjes van 1 cm. Rasp de groene schil van de limoen. Meng het rasp met de chili en de olie. Schep door de ‰filetblokjes en rijg deze aan de satéprikkers.

2

Verwijder de steelaanzet van de peper, verwijder met een mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Rasp de gember en snijd de bosui in smalle ringetjes. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de wokgroente met de peper, gember en helft van de bosui 5 min.

3

Verhit ondertussen de grillpan en gril de spiesjes in ca. 8 min. bruin en gaar. Snijd de limoen in partjes. Kook ondertussen de volkorenspaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de laatste 5 min. de zoete-aardappelspaghetti mee. Laat goed uitlekken. Verdeel het spaghettimengsel over de diepe borden, schep de groente erop, leg de spiesjes erbij en bestrooi met de rest van de bosui. Serveer met de partjes limoen.