bewaar
Spicy wokgerecht met volkorennoedels en garnalen
Spicy wokgerecht met volkorennoedels en garnalen
bewaar

Spicy wokgerecht met volkorennoedels en garnalen

Broccoli en wokgroente met garnalen en noedels: dat is pas een goed wokgerecht!

15 min. bereiden
pittig
46waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

broccoli

2

verse rode peper

2 tenen

knoflook

3 el

arachideolie

50 ml

kraanwater

400 g

Chinese wokgroente sugarsnaps-paksoi

2 el

sojasaus

2 tl

sesamolie

200 g

verse gekookte en gepelde garnaal

200 g

Go-Tan volkorennoedels

Broccoli en wokgroente met garnalen en noedels: dat is pas een goed wokgerecht!

Aan de slag

1

Snijd de broccoli in kleine roosjes. Schil de steel en snijd in plakjes. Halveer de pepers in de lengte. Verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees Œfijn. Snijd de knoŒflook fŒijn.

2

Verhit de arachideolie in een wok en roerbak de broccoli 3 min. op hoog vuur. Voeg het water toe en roerbak tot het vocht is verdampt. Voeg de knoŒflook, de peper en de wokgroente toe en roerbak nog 5 min.

3

Meng de sojasaus met de sesamolie en meng met de garnalen. Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Schep het garnalenmengsel samen met de noedels nog kort door de groente.

algemeenDe sojasaus een 'weekkeuze’ en past niet in de Schijf van Vijf. Wil je eten volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum, dan kun je per week maximaal 3 keer iets groters (de ‘weekkeuze’) buiten de Schijf kiezen.