bewaar
Veldslastamppot met grove mosterd & gebakken schol
Veldslastamppot met grove mosterd & gebakken schol
bewaar

Veldslastamppot met grove mosterd & gebakken schol

Aardappelpuree + tuinkers + kappertjes en scholfilet = een lekker winters maaltje.

20 min. bereiden
7waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 el

tarwebloem

420 g

verse scholfilet

2 el

kappertjes in pot

30 g

ongezouten roomboter

1 liter

kraanwater

230 g

Maggi aardappelpuree voor stamppot extra grof

3 tl

grove mosterd

1

bakje tuinkers

150 g

veldsla

Aardappelpuree + tuinkers + kappertjes en scholfilet = een lekker winters maaltje.

Aan de slag

1

Doe de bloem met peper en eventueel zout in een diep bord en wentel de scholfilets erdoor. Laat de kappertjes uitlekken en dep droog met keukenpapier.

2

Verhit de boter in 1 grote of 2 kleinere koekenpannen en bak de vis in 4-5 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege. Voeg de kappertjes toe.

3

Breng ondertussen het water aan de kook. Voeg geleidelijk al roerend met een garde aardappelpuree toe. Meng de mosterd, 1 à 2 el tuinkers (per 4 personen) en de veldsla door de puree.

4

Schep de veldslastamppot op de borden, leg de vis ernaast, bestrooi met de kappertjes en verdeel de rest van de tuinkers erover.

tip

combinatietipLekker met Maggi Jus voor stamppot.