bewaar
Veldslastamppot met grove mosterd & gebakken schol
Veldslastamppot met grove mosterd & gebakken schol
bewaar

Veldslastamppot met grove mosterd & gebakken schol

Aardappelpuree + tuinkers + kappertjes en scholfilet = een lekker winters maaltje.

20 min. bereiden
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 el

tarwebloem

420 g

verse scholfilets

2 el

kappertjes in pot

30 g

ongezouten roomboter

1 l

kraanwater

230 g

Maggi aardappelpuree voor stamppot extra grof

3 tl

grove mosterd

1

bakje tuinkers

150 g

veldsla

Aan de slag

1

Doe de bloem met peper en eventueel zout in een diep bord en wentel de scholfilets erdoor. Laat de kappertjes uitlekken en dep droog met keukenpapier.

2

Verhit de boter in 1 grote of 2 kleinere koekenpannen en bak de vis in 4-5 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege. Voeg de kappertjes toe.

3

Breng ondertussen het water aan de kook. Voeg geleidelijk al roerend met een garde aardappelpuree toe. Meng de mosterd, 1 à 2 el tuinkers (per 4 personen) en de veldsla door de puree.

4

Schep de veldslastamppot op de borden, leg de vis ernaast, bestrooi met de kappertjes en verdeel de rest van de tuinkers erover.

combinatietipLekker met Maggi Jus voor stamppot.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Veldslastamppot met grove mosterd & gebakken schol

Aardappelpuree + tuinkers + kappertjes en scholfilet = een lekker winters maaltje.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig