Ge­bak­ken schol met kriel­tjes en wor­tel­pe­ter­se­lie

Een vis als schol is op z’n lekkerst met krieltjes en groenten. Voor de frisse touch: citroen.

(7)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Een vis als schol is op z’n lekkerst met krieltjes en groenten. Voor de frisse touch: citroen. 4 personen
3 7

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de winterpeen en wortelpeterselie met een dunschiller. Snijd ze allebei met de dunschiller in de lengte in lange linten. Kook de ongeschilde krieltjes in 12 min. gaar. Halveer ondertussen de citroen en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in 4 plakjes. Bestrooi de schol met peper en eventueel zout, besprenkel met 1 el citroensap en wentel door de bloem. Verhit de boter in een hapjespan en bak de schol in 5 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.
  2. Verhit ondertussen de olie in een wok en roerbak de winterpeen en wortelpeterselie in 6 min. op middelhoog vuur beetgaar. Giet de aardappelen af en meng met de kruidenboterkruiden, de rest van de boter en breng eventueel op smaak met zout. Schep goed om totdat de boter gesmolten is. Verdeel de aardappelen, groenten en schol over de borden. Leg op elke scholfilet een plakje citroen.

variatietip:

Je kunt wortelpeterselie ook vervangen pastinaak.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 560 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 15 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande magazine 2018 nr. 01 - Kickstart, Allerhande Box week 32 2017

Gebakken schol met krieltjes en wortelpeterselie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­bak­ken schol met kriel­tjes en wor­tel­pe­ter­se­lie

1
1
  • 300 g winterpeen
  • 500 g wortelpeterselie

Schil de winterpeen en wortelpeterselie met een dunschiller. Snijd ze allebei met de dunschiller in de lengte in lange linten.

2
2
  • 1 kg krieltjes
  • 1 citroen

Kook de ongeschilde krieltjes in 12 min. gaar. Halveer ondertussen de citroen en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in 4 plakjes.

3
3
  • 420 g verse scholfilets
  • 40 g tarwebloem

Bestrooi de schol met peper en eventueel zout, besprenkel met 1 el citroensap en wentel door de bloem.

4
4
  • 20 g ongezouten boter

Verhit de boter in een hapjespan en bak de schol in 5 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.

5
5
  • 1 el arachideolie

Verhit ondertussen de olie in een wok en roerbak de winterpeen en wortelpeterselie in 6 min. op middelhoog vuur beetgaar.

6
6
  • 4 tl kruidenboterkruiden
  • 20 g ongezouten boter

Giet de aardappelen af en meng met de kruidenboterkruiden, de rest van de boter en breng eventueel op smaak met zout.

7
7

Schep goed om totdat de boter gesmolten is. Verdeel de aardappelen, groenten en schol over de borden. Leg op elke scholfilet een plakje citroen.

variatietip:

Je kunt wortelpeterselie ook vervangen pastinaak.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.