bewaar
Gebakken schol met krieltjes en wortelpeterselie
Gebakken schol met krieltjes en wortelpeterselie
bewaar

Gebakken schol met krieltjes en wortelpeterselie

Een vis als schol is op z’n lekkerst met krieltjes en groenten. Voor de frisse touch: citroen.

30 min. bereiden
licht pittig
8waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

winterpeen

500 g

wortelpeterselie

1 kg

krieltjes

1

citroen

420 g

verse scholfilet

40 g

tarwebloem

40 g

ongezouten roomboter

1 el

arachideolie

4 tl

kruidenboterkruiden

Een vis als schol is op z’n lekkerst met krieltjes en groenten. Voor de frisse touch: citroen.

Aan de slag

1

Schil de winterpeen en wortelpeterselie met een dunschiller. Snijd ze allebei met de dunschiller in de lengte in lange linten. Kook de ongeschilde krieltjes in 12 min. gaar. Halveer ondertussen de citroen en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in 4 plakjes. Bestrooi de schol met peper en eventueel zout, besprenkel met 1 el citroensap en wentel door de bloem. Verhit de boter in een hapjespan en bak de schol in 5 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.

2

Verhit ondertussen de olie in een wok en roerbak de winterpeen en wortelpeterselie in 6 min. op middelhoog vuur beetgaar. Giet de aardappelen af en meng met de kruidenboterkruiden, de rest van de boter en breng eventueel op smaak met zout. Schep goed om totdat de boter gesmolten is. Verdeel de aardappelen, groenten en schol over de borden. Leg op elke scholfilet een plakje citroen.

variatietipJe kunt wortelpeterselie ook vervangen pastinaak.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.