bewaar
Gebakken scholfilet met knoflookboontjes
Gebakken scholfilet met knoflookboontjes
bewaar

Gebakken scholfilet met knoflookboontjes

Deze vis is op zijn lekkerst met alleen een beetje citroen en peterselie. Meer heeft-ie niet nodig.

15 min. bereiden
52waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

verse sperziebonen

1 teen

knoflook

3 el

verse peterselie

450 g

verse aardappelpuree

1

citroen

50 g

ongezouten roomboter

4

diepvries scholfilets

Deze vis is op zijn lekkerst met alleen een beetje citroen en peterselie. Meer heeft-ie niet nodig.

Aan de slag

1

Maak de sperziebonen schoon. Snijd de knoflook en de peterselie fijn. Kook de sperziebonen in ruim water in 7-8 min. beetgaar. Verwarm de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de helft van de citroen in dunne plakjes en pers de andere helft uit. Verhit de helft van de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag.

2

Dep de scholfilets goed droog en bestrooi ze met peper en zout. Bak de visfilets 1-2 min. per kant krokant. Houd de gebakken vis warm onder aluminiumfolie. Giet de boontjes af en schep ze om met de rest van de boter, knoflook en een eetlepel peterselie. Breng op smaak met peper en zout. Besprenkel de scholfilets met citroensap en bestrooi ze met de rest van de peterselie.

3

Serveer de vis met een plakje citroen, de bonen en puree.