Ge­bak­ken schol­fi­let met knof­look­boon­tjes

Deze vis is op zijn lekkerst met alleen een beetje citroen en peterselie. Meer heeft-ie niet nodig.

(49) waardeer
hollands hoofdgerecht Deze vis is op zijn lekkerst met alleen een beetje citroen en peterselie. Meer heeft-ie niet nodig. 4 personen
3 49

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak de sperziebonen schoon. Snijd de knoflook en de peterselie fijn. Kook de sperziebonen in ruim water in 7-8 min. beetgaar. Verwarm de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de helft van de citroen in dunne plakjes en pers de andere helft uit. Verhit de helft van de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag.
  2. Dep de scholfilets goed droog en bestrooi ze met peper en zout. Bak de visfilets 1-2 min. per kant krokant. Houd de gebakken vis warm onder aluminiumfolie. Giet de boontjes af en schep ze om met de rest van de boter, knoflook en een eetlepel peterselie. Breng op smaak met peper en zout. Besprenkel de scholfilets met citroensap en bestrooi ze met de rest van de peterselie.
  3. Serveer de vis met een plakje citroen, de bonen en puree.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 365 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 12  g
  • natrium 410 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Gebakken scholfilet met knoflookboontjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­bak­ken schol­fi­let met knof­look­boon­tjes

1
1
  • 600 g verse sperziebonen
  • 1 teen knoflook
  • 3 el verse peterselie

Maak de sperziebonen schoon. Snijd de knoflook en de peterselie fijn.

2
2
  • 450 g verse aardappelpuree

Kook de sperziebonen in ruim water in 7-8 min. beetgaar. Verwarm de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3
3
  • 1 citroen
  • 25 g ongezouten boter

Snijd de helft van de citroen in dunne plakjes en pers de andere helft uit. Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag.

4
4
  • 4 diepvries scholfilets

Dep de scholfilets goed droog en bestrooi ze met peper en zout. Bak de visfilets 1-2 min. per kant krokant.

5
5
  • 25 g ongezouten boter

Houd de gebakken vis warm onder aluminiumfolie. Giet de boontjes af en schep ze om met de boter, knoflook en een eetlepel peterselie.

6
6

Breng op smaak met peper en zout. Besprenkel de scholfilets met citroensap en bestrooi ze met de rest van de peterselie.

7
7

Serveer de vis met een plakje citroen, de bonen en puree.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.