Gebakken scholfilet met knoflookboontjes
Deze vis is op zijn lekkerst met alleen een beetje citroen en peterselie. Meer heeft-ie niet nodig.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 600 g verse sperziebonen
- 1 teen knoflook
- 3 el verse peterselie
- 450 g verse aardappelpuree (bak, met boter)
- 1 citroen
- 50 g ongezouten roomboter
- 4 diepvries scholfilets (op kamertemperatuur)
Advertentie
Bereiden
- Maak de sperziebonen schoon. Snijd de knoflook en de peterselie fijn. Kook de sperziebonen in ruim water in 7-8 min. beetgaar. Verwarm de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de helft van de citroen in dunne plakjes en pers de andere helft uit. Verhit de helft van de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag.
- Dep de scholfilets goed droog en bestrooi ze met peper en zout. Bak de visfilets 1-2 min. per kant krokant. Houd de gebakken vis warm onder aluminiumfolie. Giet de boontjes af en schep ze om met de rest van de boter, knoflook en een eetlepel peterselie. Breng op smaak met peper en zout. Besprenkel de scholfilets met citroensap en bestrooi ze met de rest van de peterselie.
- Serveer de vis met een plakje citroen, de bonen en puree.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 365 kcal
- eiwit 18 g
- koolhydraten 27 g
-
vet 19 g
waarvan verzadigd 12 g - natrium 410 mg
- vezels 7 g
Ook te zien in
Gebakken scholfilet met knoflookboontjes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gebakken scholfilet met knoflookboontjes
- 600 g verse sperziebonen
- 1 teen knoflook
- 3 el verse peterselie
Maak de sperziebonen schoon. Snijd de knoflook en de peterselie fijn.
- 450 g verse aardappelpuree
Kook de sperziebonen in ruim water in 7-8 min. beetgaar. Verwarm de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 1 citroen
- 25 g ongezouten roomboter
Snijd de helft van de citroen in dunne plakjes en pers de andere helft uit. Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag.
- 4 diepvries scholfilets
Dep de scholfilets goed droog en bestrooi ze met peper en zout. Bak de visfilets 1-2 min. per kant krokant.
- 25 g ongezouten roomboter
Houd de gebakken vis warm onder aluminiumfolie. Giet de boontjes af en schep ze om met de boter, knoflook en een eetlepel peterselie.
Breng op smaak met peper en zout. Besprenkel de scholfilets met citroensap en bestrooi ze met de rest van de peterselie.
Serveer de vis met een plakje citroen, de bonen en puree.