Pastinaaksoep met mosterd
Pimp je pastinaaksoep met grove mosterd voor een extra kick.
Ingrediënten
4 personen
400 g
pastinaken
2
sjalotten
1 teen
knoflook
25 g
ongezouten roomboter
1 tl
karwijzaad
1 l
kokend water
2
groentebouillontablet
2 el
grove mosterd
10 g
tuinkers
Dit heb je nodig
Staafmixer
Aan de slag
Schil de pastinaak en snijd in stukjes van 2 cm. Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn.
Verhit de boter in een soeppan en bak de pastinaak, sjalot, knoflook, het karwijzaad, peper en eventueel zout 5 min. op matig vuur. Roer regelmatig. Voeg het kokende water toe en verkruimel de bouillon erboven. Breng aan de kook en laat 10 min. zachtjes koken.
Neem de pan van het vuur, voeg de mosterd toe en pureer de soep met de staafmixer. Verdeel de soep over kommen, bestrooi met tuinkers en peper.
Pastinaaksoep met mosterd
Pimp je pastinaaksoep met grove mosterd voor een extra kick.

voorgerecht
4 personen
145 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Schil de pastinaak en snijd in stukjes van 2 cm. Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn.
Verhit de boter in een soeppan en bak de pastinaak, sjalot, knoflook, het karwijzaad, peper en eventueel zout 5 min. op matig vuur. Roer regelmatig. Voeg het kokende water toe en verkruimel de bouillon erboven. Breng aan de kook en laat 10 min. zachtjes koken.
Neem de pan van het vuur, voeg de mosterd toe en pureer de soep met de staafmixer. Verdeel de soep over kommen, bestrooi met tuinkers en peper.
bewaartip:Je kunt de soep 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)400 g pastinaken
2 sjalotten
1 teen knoflook
25 g ongezouten roomboter
1 tl karwijzaad
1 l kokend water
2 groentebouillontablet
2 el grove mosterd
10 g tuinkers
Dit heb je nodig
Staafmixer