bewaar
Pastinaaksoep met mosterd
Pastinaaksoep met mosterd
bewaar

Pastinaaksoep met mosterd

Pimp je pastinaaksoep met grove mosterd voor een extra kick.

25 min. bereiden
16waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

pastinaak

2

sjalotten

1 teen

knoflook

25 g

ongezouten roomboter

1 tl

karwijzaad

1 liter

kokend water

2

groentebouillontablet

2 el

grove mosterd

10 g

tuinkers

Dit heb je nodig

  • Staafmixer

Pimp je pastinaaksoep met grove mosterd voor een extra kick.

Aan de slag

1

Schil de pastinaak en snijd in stukjes van 2 cm. Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn.

2

Verhit de boter in een soeppan en bak de pastinaak, sjalot, knoflook, het karwijzaad, peper en eventueel zout 5 min. op matig vuur. Roer regelmatig. Voeg het kokende water toe en verkruimel de bouillon erboven. Breng aan de kook en laat 10 min. zachtjes koken.

3

Neem de pan van het vuur, voeg de mosterd toe en pureer de soep met de staafmixer. Verdeel de soep over kommen, bestrooi met tuinkers en peper.

bewaartipJe kunt de soep 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur.