bewaar
Hertenbiefstuk met homemade blauwe-bessen-cranberrysaus
Hertenbiefstuk met homemade blauwe-bessen-cranberrysaus
bewaar

Hertenbiefstuk met homemade blauwe-bessen-cranberrysaus

Met deze hertenbiefstuk en zelfgemaakte saus van bessen steel je de show deze kerst!

30 min. bereiden
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

hertenbiefstukken

1 teen

knoflook

80 g

ongezouten roomboter

300 g

basis voor groentesoep

1

sinaasappel

2

steranijsjes

162½ g

cranberries & blauwe-bessenconfiture

400 ml

kippenfond

75 g

blauwe bessen

Dit heb je nodig

  • rasp

  • staafmixer

Met deze hertenbiefstuk en zelfgemaakte saus van bessen steel je de show deze kerst!

Aan de slag

1

Neem de hertenbiefstukken uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Maak de knoflook schoon. Verhit de helft van de boter in de (steel)pan. Voeg de soepgroente en knoflook toe en fruit 5 min. op laag vuur.

2

Voeg het sinaasappelrasp, de steranijs, confiture en kippenfond toe en breng aan de kook. Laat 10 min. op middelhoog vuur koken.

3

Neem de pan van het vuur, verwijder de steranijs en pureer de saus met de staafmixer. Zet de pan terug op het vuur en laat inkoken tot een hoeveelheid van ca. 500 ml. Roer regelmatig.

4

Als de saus klaar is, verhit je de rest van de boter in de koekenpan. Bestrooi de biefstukken met peper en eventueel zout en bak 4 min. op hoog vuur. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat 5 min. afgedekt rusten op een bord onder een deksel.

5

Verwarm ondertussen de saus met de blauwe bessen op laag vuur. Serveer met de biefstuk.

tip

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

bereidingstipJe kunt de saus 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en voeg de bessen pas tijdens het rusten van de biefstuk toe.