Sa­la­de van gar­na­len, ri­vier­kreef­tjes & paar­se wor­tel­lin­ten

Luxe diner? Met deze salade van garnalen en rivierkreeftjes heb je een goed begin.

(1) waardeer
voorgerecht Luxe diner? Met deze salade van garnalen en rivierkreeftjes heb je een goed begin. 4 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • dunschiller
  • rasp

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de winterpenen. Schaaf ze met de dunschiller of kaasschaaf in de lengte in lange linten. Doe deze linten in de kom. Breng voor de pickle de azijn, suiker en het water aan de kook en roer door. Schenk het mengsel over de wortellinten, bestrooi met peper en eventueel zout en roer goed door. Laat minimaal 10 min. marineren.
  2. Boen ondertussen 1 sinaasappel schoon en rasp de oranje schil van deze sinaasappel. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van beide sinaasappels. Snijd het vruchtvlees van elke sinaasappel in 6 plakken en vang het sap op. Klop 1 el sinaasappelsap met de yoghurt en olie tot een dressing. Breng op smaak met peper.
  3. Snijd de muntblaadjes fijn en voeg toe aan de afgekoelde wortelpickle.
  4. Verdeel de slamix over de borden en verdeel de sinaasappelplakken, een aantal wortellinten, de rivierkreeftjes en garnalen erover. Besprenkel met de helft van de sinaasappel-yoghurtdressing en het sinaasappel-rasp. Serveer met de rest van de dressing, de pickle en het flatbread.

bereidingstip:

Je kunt de pickle 4 uur van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast, maar serveer op kamertemperatuur.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 325 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 600 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Kerstbox 2018

Salade van garnalen, rivierkreeftjes & paarse wortellinten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sa­la­de van gar­na­len, ri­vier­kreef­tjes & paar­se wor­tel­lin­ten

1
1
  • 250 g paarse peen

Schil de winterpenen. Schaaf ze met de dunschiller of kaasschaaf in de lengte in lange linten. Doe deze linten in de kom.

2
2
  • 4 el azijn
  • 1 el suiker
  • 6 el kraanwater

Breng voor de pickle de azijn, suiker en het water aan de kook en roer door. Schenk het mengsel over de wortellinten, bestrooi met peper en eventueel zout en roer goed door.

3
3

Laat minimaal 10 min. marineren.

4
4
  • 2 sinaasappels

Boen ondertussen 1 sinaasappel schoon en rasp de oranje schil van deze sinaasappel. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van beide sinaasappels.

5
5
  • 150 ml yoghurt Griekse stijl
  • 1 el milde olijfolie

Snijd het vruchtvlees van elke sinaasappel in 6 plakken en vang het sap op. Klop 1 el sinaasappelsap met de yoghurt en olie tot een dressing. Breng op smaak met peper.

6
6
  • 10 g munt

Snijd de muntblaadjes fijn en voeg toe aan de afgekoelde wortelpickle.

7
7
  • 100 g ensalada mixta
  • 100 g rivierkreeftjes
  • 200 g garnalen

Verdeel de slamix over de borden en verdeel de sinaasappelplakken, een aantal wortellinten, de rivierkreeftjes en garnalen erover.

8
8
  • 100 g vijgen en zaden flatbreads

Besprenkel met de helft van de sinaasappel-yoghurtdressing en het sinaasappel-rasp. Serveer met de rest van de dressing, de pickle en het flatbread.

bereidingstip:

Je kunt de pickle 4 uur van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast, maar serveer op kamertemperatuur.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.