bewaar
Salade van garnalen, rivierkreeftjes & paarse wortellinten
Salade van garnalen, rivierkreeftjes & paarse wortellinten
bewaar

Salade van garnalen, rivierkreeftjes & paarse wortellinten

Luxe diner? Met deze salade van garnalen en rivierkreeftjes heb je een goed begin.

20 min. bereiden
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

paarse peen

4 el

azijn

1 el

suiker

6 el

kraanwater

2

sinaasappels

150 ml

yoghurt Griekse stijl

1 el

milde olijfolie

10 g

munt

100 g

ensalada mixta

100 g

rivierkreeftjes

200 g

garnalen

100 g

vijgen en zaden flatbreads

Dit heb je nodig

  • dunschiller

  • rasp

Luxe diner? Met deze salade van garnalen en rivierkreeftjes heb je een goed begin.

Aan de slag

1

Schil de winterpenen. Schaaf ze met de dunschiller of kaasschaaf in de lengte in lange linten. Doe deze linten in de kom. Breng voor de pickle de azijn, suiker en het water aan de kook en roer door. Schenk het mengsel over de wortellinten, bestrooi met peper en eventueel zout en roer goed door. Laat minimaal 10 min. marineren.

2

Boen ondertussen 1 sinaasappel schoon en rasp de oranje schil van deze sinaasappel. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van beide sinaasappels. Snijd het vruchtvlees van elke sinaasappel in 6 plakken en vang het sap op. Klop 1 el sinaasappelsap met de yoghurt en olie tot een dressing. Breng op smaak met peper.

3

Snijd de muntblaadjes fijn en voeg toe aan de afgekoelde wortelpickle.

4

Verdeel de slamix over de borden en verdeel de sinaasappelplakken, een aantal wortellinten, de rivierkreeftjes en garnalen erover. Besprenkel met de helft van de sinaasappel-yoghurtdressing en het sinaasappel-rasp. Serveer met de rest van de dressing, de pickle en het flatbread.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

bereidingstipJe kunt de pickle 4 uur van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast, maar serveer op kamertemperatuur.