bewaar
Salade van paarse peen
Salade van paarse peen
bewaar

Salade van paarse peen

Niet alleen peen, maar ook kikkererwten, tomaat, munt en geitenkaas.

15 min. bereiden
8waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

paarse peen

½

citroen

350 g

kikkererwten in pot

400 g

tastytomtomaten

15 g

verse munt

75 g

veldsla

350 g

Dodoni geitenkaas in olie en kruiden in pot

1½ el

geroosterd zwart sesamzaad

Niet alleen peen, maar ook kikkererwten, tomaat, munt en geitenkaas.

Aan de slag

1

Schil de peen en schaaf met een dunschiller in dunne lange linten. Boen de citroen schoon Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng (per 4 personen) 1 el citroensap en het rasp door de linten.

2

Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de tomaten in parten en de muntblaadjes grof. Verdeel de veldsla over een schaal. Meng de peen, kikkererwten, tomaten en munt door elkaar en verdeel over de veldsla.

3

Verbrokkel de kaas en verdeel erover. Besprenkel (per 4 personen) met 2 el olie uit het potje en bestrooi met het sesamzaad.

combinatietipDit gerecht eten als volwaardig hoofdgerecht? Serveer er dan volkoren stokbrood en wat hummus bij. Het gerecht is dan niet meer glutenvrij.