Sa­la­de van paar­se peen

Niet alleen peen, maar ook kikkererwten, tomaat, munt en geitenkaas.

(0) waardeer
bijgerecht Niet alleen peen, maar ook kikkererwten, tomaat, munt en geitenkaas. 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de peen en schaaf met een dunschiller in dunne lange linten. Boen de citroen schoon Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng (per 4 personen) 1 el citroensap en het rasp door de linten.
  2. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de tomaten in parten en de muntblaadjes grof. Verdeel de veldsla over een schaal. Meng de peen, kikkererwten, tomaten en munt door elkaar en verdeel over de veldsla.
  3. Verbrokkel de kaas en verdeel erover. Besprenkel (per 4 personen) met 2 el olie uit het potje en bestrooi met het sesamzaad.

combinatietip:

Dit gerecht eten als volwaardig hoofdgerecht? Serveer er dan volkoren stokbrood en wat hummus bij. Het gerecht is dan niet meer glutenvrij.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 405 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Salade van paarse peen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sa­la­de van paar­se peen

1
1
  • 300 g paarse peen
  • ½ citroen

Schil de peen en schaaf met een dunschiller in dunne lange linten. Boen de citroen schoon.

2
2

Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng (per 4 personen) 1 el citroensap en het rasp door de linten.

3
3
  • 350 g kikkererwten in pot
  • 400 g tastytomtomaten
  • 15 g verse munt

Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de tomaten in parten en de muntblaadjes grof.

4
4
  • 75 g veldsla

Verdeel de veldsla over een schaal. Meng de peen, kikkererwten, tomaten en munt door elkaar en verdeel over de veldsla.

5
5
  • 350 g Dodoni geitenkaas in olie en kruiden in pot
  • 1½ el geroosterd zwart sesamzaad

Verbrokkel de kaas en verdeel erover. Besprenkel (per 4 personen) met 2 el olie uit het potje en bestrooi met het sesamzaad.

combinatietip:

Dit gerecht eten als volwaardig hoofdgerecht? Serveer er dan volkoren stokbrood en wat hummus bij. Het gerecht is dan niet meer glutenvrij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.