bewaar
Plaattaart met peer, mascarpone & geroosterde amandel
Plaattaart met peer, mascarpone & geroosterde amandel
bewaar

Plaattaart met peer, mascarpone & geroosterde amandel

Zoete plaattaart: een feestelijk nagerecht.

20 min. bereiden
35 min. oventijd
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

rol vers bladerdeeg

4 el

sinaasappelmarmelade

2

Conference peren

25 g

ongezouten roomboter

15 g

amandelschaafsel

150 ml

slagroom

1 el

poedersuiker

100 g

mascarpone

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 20 cm)

Zoete plaattaart: een feestelijk nagerecht.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2

Rol het bladerdeeg uit op het bijgeleverde bakpapier. Vouw de randen 1 cm naar binnen en druk aan met een vork.

3

Bestrijk het deeg, behalve de randen, met de helft van de sinaasappelmarmelade. Bak de plaattaart op een rooster in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

4

Schil ondertussen de peren, snijd in 4 partjes en verwijder het klokhuis. Snijd elk partje in de lengte in 3 plakjes, maar laat die aan de bovenkant aan elkaar vastzitten. Leg de perenpartjes in de ovenschaal. Smelt de boter met de rest van de marmelade in een pan en verdeel over de peren.

5

Neem de plaattaart uit de oven en laat afkoelen. Bak de peren in het midden van de oven ca. 15 min.

6

Verhit ondertussen een koekenpan en rooster het amandelschaafsel in 6 min. goudbruin. Klop de slagroom met de poedersuiker bijna stijf met een mixer.

7

Bestrijk de plaattaart met de mascarpone. Leg de perenpartjes hier om en om op en besprenkel met de achtergebleven botersaus uit de ovenschaal. Bestrooi met het geroosterde amandelschaafsel en serveer met de slagroom.

bereidingstipDe plaattaart kun je 3 uur van tevoren t/m stap 6 bereiden. Bewaar de taart en de slagroom afgedekt in de koelkast en het amandelschaafsel buiten de koelkast.