bewaar
Rozijnenbroodjes met kaneelsuiker
Rozijnenbroodjes met kaneelsuiker
bewaar

Rozijnenbroodjes met kaneelsuiker

De lekkerste rozijnenbroodjes maak je zelf. Heerlijke geuren vullen de keuken. Net als bij de bakker!

10 min. bereiden
20 min. oventijd
2waarderingen

Ingrediënten

10 porties

202½ g

rol vers bladerdeeg

50 g

kaneelsuiker

50 g

rozijnen

20 g

ongezouten roomboter

20 g

poedersuiker

½ el

kraanwater

Dit heb je nodig

  • bakpapier

De lekkerste rozijnenbroodjes maak je zelf. Heerlijke geuren vullen de keuken. Net als bij de bakker!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het bladerdeeg uit. Meng de kaneelsuiker en rozijnen door de zachte boter en verdeel het mengsel over het deeg.

2

Rol het deeg in de lengte strak op en snijd de rol in 10 plakken. Gebruik eventueel wat water om het deeg dicht te plakken. Leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze een beetje plat. Bak de broodjes in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat iets afkoelen.

3

Meng de poedersuiker met het water en besprenkel de kaneel-rozijnenbroodjes met het glazuur.

algemeenDit is een Allerhande Box recept.