bewaar
Boerenkool-knolselderijstamp met rookworstcroutons
Boerenkool-knolselderijstamp met rookworstcroutons
bewaar

Boerenkool-knolselderijstamp met rookworstcroutons

Stampot met knolselderij én boerenkool: dubbel zo lekker!

25 min. bereiden
7waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

knolselderij

600 g

koelverse stamppotaardappel

500 g

gesneden boerenkool

285 g

Gelderse rookworst

1 el

milde olijfolie

200 ml

halfvolle melk

10 g

Verstegen mix voor boerenkool in zakje

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Stampot met knolselderij én boerenkool: dubbel zo lekker!

Aan de slag

1

Schil de knolselderij en snijd hem in stukken van 3 cm.

2

Breng de knolselderij met de aardappelen met een laag water en eventueel zout aan de kook. Verdeel de boerenkool erover. Zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan in 15 min. gaar worden.

3

Snijd ondertussen de rookworst in blokjes van een ½ cm. Verhit de olie in een koekenpan en bak de rookworstcroutons krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Verwarm ondertussen de melk in een steelpan.

4

Giet de aardappelen met groenten af en stamp fijn met de pureestamper. Voeg de mix voor boerenkool en de melk toe. Bestrooi de stamppot met de rookworstcroutons.