Boe­ren­kool-knol­sel­de­rij­stamp met rook­worst­crou­tons

Stampot met knolselderij én boerenkool: dubbel zo lekker!

(3) waardeer
hollands hoofdgerecht Stampot met knolselderij én boerenkool: dubbel zo lekker! 4 personen
5 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de knolselderij en snijd hem in stukken van 3 cm.
  2. Breng de knolselderij met de aardappelen met een laag water en eventueel zout aan de kook. Verdeel de boerenkool erover. Zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan in 15 min. gaar worden.
  3. Snijd ondertussen de rookworst in blokjes van een ½ cm. Verhit de olie in een koekenpan en bak de rookworstcroutons krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Verwarm ondertussen de melk in een steelpan.
  4. Giet de aardappelen met groenten af en stamp fijn met de pureestamper. Voeg de mix voor boerenkool en de melk toe. Bestrooi de stamppot met de rookworstcroutons.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 1.080 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 49-50

Boerenkool-knolselderijstamp met rookworstcroutons

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Boe­ren­kool-knol­sel­de­rij­stamp met rook­worst­crou­tons

1
1
  • 1 knolselderij

Schil de knolselderij en snijd hem in stukken van 3 cm.

2
2
  • 600 g koelverse stamppotaardappelen

Breng de knolselderij met de aardappelen met een laag water en eventueel zout aan de kook.

3
3
  • 500 g gesneden boerenkool

Verdeel de boerenkool erover. Zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan in 15 min. gaar worden.

4
4
  • 225 g AH Biologisch Gelderse rookworsten

Snijd ondertussen de rookworst in blokjes van een ½ cm.

5
5
  • 1 el milde olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de rookworstcroutons krokant.

6
6
  • 200 ml halfvolle melk

Laat uitlekken op keukenpapier. Verwarm ondertussen de melk in een steelpan.

7
7

Giet de aardappelen met groenten af en stamp fijn met de pureestamper.

8
8
  • 10 g Verstegen mix voor boerenkool in zakje

Voeg de mix voor boerenkool en de melk toe.

9
9

Bestrooi de stamppot met de rookworstcroutons.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.