Boerenkool-knolselderijstamp met rookworstcroutons
Stampot met knolselderij én boerenkool: dubbel zo lekker!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 knolselderij
- 600 g koelverse stamppotaardappelen
- 500 g gesneden boerenkool
- 225 g AH Biologisch Gelderse rookworsten
- 1 el milde olijfolie
- 200 ml halfvolle melk
- 10 g Verstegen mix voor boerenkool in zakje
Keukenspullen
- pureestamper
Advertentie
Bereiden
- Schil de knolselderij en snijd hem in stukken van 3 cm.
- Breng de knolselderij met de aardappelen met een laag water en eventueel zout aan de kook. Verdeel de boerenkool erover. Zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan in 15 min. gaar worden.
- Snijd ondertussen de rookworst in blokjes van een ½ cm. Verhit de olie in een koekenpan en bak de rookworstcroutons krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Verwarm ondertussen de melk in een steelpan.
- Giet de aardappelen met groenten af en stamp fijn met de pureestamper. Voeg de mix voor boerenkool en de melk toe. Bestrooi de stamppot met de rookworstcroutons.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 475 kcal
- eiwit 21 g
- koolhydraten 44 g
-
vet 21 g
waarvan verzadigd 7 g - natrium 1.080 mg
- vezels 13 g
Ook te zien in
Boerenkool-knolselderijstamp met rookworstcroutons
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Boerenkool-knolselderijstamp met rookworstcroutons
- 1 knolselderij
Schil de knolselderij en snijd hem in stukken van 3 cm.
- 600 g koelverse stamppotaardappelen
Breng de knolselderij met de aardappelen met een laag water en eventueel zout aan de kook.
- 500 g gesneden boerenkool
Verdeel de boerenkool erover. Zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan in 15 min. gaar worden.
- 225 g AH Biologisch Gelderse rookworsten
Snijd ondertussen de rookworst in blokjes van een ½ cm.
- 1 el milde olijfolie
Verhit de olie in een koekenpan en bak de rookworstcroutons krokant.
- 200 ml halfvolle melk
Laat uitlekken op keukenpapier. Verwarm ondertussen de melk in een steelpan.
Giet de aardappelen met groenten af en stamp fijn met de pureestamper.
- 10 g Verstegen mix voor boerenkool in zakje
Voeg de mix voor boerenkool en de melk toe.
Bestrooi de stamppot met de rookworstcroutons.