Brood­je spi­cy kal­koen­schnit­zel

Door de schnitzels zelf te kruiden, maak je ze extra spicy.

(0) waardeer
lunch Door de schnitzels zelf te kruiden, maak je ze extra spicy. 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng de Ceviche-melange met de panko op een bord. Klop in een diep bord het ei los met eventueel zout. Snijd de citroen in partjes en snijd de pistoletjes open.
  2. Haal de schnitzels achtereenvolgens door het ei en de panko. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de schnitzels in 3 min. per kant gaar en goudbruin.
  3. Beleg de pistoletjes met de schnitzels en de rucola en halveer de broodjes. Serveer met de citroenpartjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 245 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 1 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 49-50

Broodje spicy kalkoenschnitzel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Brood­je spi­cy kal­koen­schnit­zel

1
1
  • 1 el Euroma by Jonnie Boer ceviche
  • 30 g panko

Meng de Ceviche-melange met de panko op een bord.

2
2
  • 1 middelgroot ei

Klop in een diep bord het ei los met eventueel zout.

3
3
  • ½ citroen
  • 2 AH Excellent verse pistoletjes ar­ti­sa­na­le wit

Snijd de citroen in partjes en snijd de pistoletjes open.

4
4
  • 250 g kalkoenfiletschnitzels

Haal de schnitzels achtereenvolgens door het ei en de panko.

5
5
  • 1 el milde olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de schnitzels in 3 min. per kant gaar en goudbruin.

6
6
  • 85 g rucola

Beleg de pistoletjes met de schnitzels en de rucola en halveer de broodjes. Serveer met de citroenpartjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.