bewaar
Wildzwijnsteak met paddenstoelenroomsaus en gepofte truffelaardappel
Wildzwijnsteak met paddenstoelenroomsaus en gepofte truffelaardappel
bewaar

Wildzwijnsteak met paddenstoelenroomsaus en gepofte truffelaardappel

30 min. bereiden
50 min. oventijd
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

grote iets kruimige aardappelen

400 g

paddenstoelenmelange

1 teen

knoflook

1 bosje

salade-ui

2 takjes

verse rozemarijn

3 el

milde olijfolie

3 el

ongezouten roomboter

100 ml

stevige rode wijn

125 ml

slagroom

150 g

Lanquetot petit Livarot wittekorstkaas

2 el

truffelolie

4

zwijnsteaks

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en verpak ze per stuk in aluminiumfolie. Pof ze in het midden van de oven in ca. 50 min. gaar. Veeg de paddenstoelen schoon met keukenpapier en scheur of snijd de grotere exemplaren in kleine stukken. Snijd de knoflook fijn en de salade-ui in schuine stukken van 3 cm. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn. Verhit de helft van de olijfolie en boter in een ruime koekenpan en bak de salade-ui, knoflook en rozemarijn 1 min. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze in ca. 6 min. beetgaar. Schenk de wijn erbij en verhit 2 min. Voeg de slagroom toe en breng opnieuw aan de kook. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de kaas in plakjes.

2

Neem de aardappelen uit de oven en zet de grill van de oven aan. Verwijder voorzichtig een deel van de aluminiumfolie en maak in elke aardappel een inkeping. Besprenkel met een beetje truffelolie en verdeel de kaas erover. Zet 3 min. onder de grill of tot de kaas iets gesmolten is. Dep ondertussen de wildzwijnsteaks droog met keukenpapier. Bestrooi ze met peper en zout naar smaak. Verhit de rest van de olijfolie en boter in een andere koekenpan en leg het vlees, als het vet niet meer bruist, in de pan. Bak de filets in ca. 6 min. rosé. Keer ze halverwege. Laat 5 min. afgedekt rusten. Serveer de steaks met de paddenstoelensaus en de gepofte aardappel.

algemeenLekker met spruitenmix