Wil­de fa­zan­ten­dij met ca­vo­lo ne­ro

(0) waardeer
hoofdgerecht 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit droge koekenpan zonder boter of olie en rooster de pijnboompitten in ca. 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Snijd de sjalotten in kwarten. Verhit 2/3 olie in een ruime hapjespan en bak de sjalotten 3 min. Voeg de cavolo nero en rozijnen toe en bak 1 min. mee. Schenk de kippenbouillon en witte wijn erbij en stoof de kool in ca. 10 min. gaar. Breng op smaak met zout en chiliflakes.
  2. Dep ondertussen de fazantendijen droog met keukenpapier. Bestrooi heel licht met de bloem en peper en zout naar smaak. Verhit de boter en de rest van de olie in een andere koekenpan en leg als het vet niet meer bruist het vlees in de pan. Bak de dijen in ca. 6 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Serveer de fazantendijen met de cavolo nero.

Tip:

Lekker met aardappelgratin met paddenstoelen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 3 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
december 2018

Wilde fazantendij met cavolo nero

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wil­de fa­zan­ten­dij met ca­vo­lo ne­ro

1
1
  • 2 el pijnboompitten

Verhit droge koekenpan zonder boter of olie en rooster de pijnboompitten in ca. 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

2
2
  • 4 sjalotten
  • 2 el milde olijfolie

Snijd de sjalotten in kwarten. Verhit de olie in een ruime hapjespan en bak de sjalotten 3 min.

3
3
  • 400 g gesneden cavolo nero
  • 3 el blanke rozijnen

Voeg de cavolo nero en rozijnen toe en bak 1 min. mee.

4
4
  • 125 ml kippenbouillon
  • 125 ml witte wijn
  • 1 el chiliflakes

Schenk de kippenbouillon en witte wijn erbij en stoof de kool in ca. 10 min. gaar. Breng op smaak met zout en chiliflakes.

5
5
  • 8 fazantdijen
  • 1 el patentbloem

Dep ondertussen de fazantendijen droog met keukenpapier. Bestrooi heel licht met de bloem en peper en zout naar smaak.

6
6
  • 1 el milde olijfolie
  • 2 el ongezouten roomboter

Verhit de boter en de rest van de olie in een andere koekenpan en leg als het vet niet meer bruist het vlees in de pan. Bak de dijen in ca. 6 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar.

7
7

Serveer de fazantendijen met de cavolo nero.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.