bewaar
Wilde fazantendij met cavolo nero
Wilde fazantendij met cavolo nero
bewaar

Wilde fazantendij met cavolo nero

1 uur bereiden
licht pittig
0waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

pijnboompitten

4

sjalotten

3 el

milde olijfolie

400 g

gesneden cavolo nero

3 el

blanke rozijnen

125 ml

kippenbouillon

125 ml

witte wijn

1 el

chiliflakes

8

fazantdijen

1 el

patentbloem

2 el

ongezouten roomboter

Aan de slag

1

Verhit droge koekenpan zonder boter of olie en rooster de pijnboompitten in ca. 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Snijd de sjalotten in kwarten. Verhit 2/3 olie in een ruime hapjespan en bak de sjalotten 3 min. Voeg de cavolo nero en rozijnen toe en bak 1 min. mee. Schenk de kippenbouillon en witte wijn erbij en stoof de kool in ca. 10 min. gaar. Breng op smaak met zout en chiliflakes.

2

Dep ondertussen de fazantendijen droog met keukenpapier. Bestrooi heel licht met de bloem en peper en zout naar smaak. Verhit de boter en de rest van de olie in een andere koekenpan en leg als het vet niet meer bruist het vlees in de pan. Bak de dijen in ca. 6 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Serveer de fazantendijen met de cavolo nero.

algemeenLekker met aardappelgratin met paddenstoelen.