Ve­gan coo­kie dough ijs­bom­be

Natúúrlijk is er ook een vegan variant van de ijsbombe van de cover. En die is net zo lekker!

  • nagerecht
  • 12 personen
  • 440 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 3 uur wachten
(6) waardeer
nagerecht Natúúrlijk is er ook een vegan variant van de ijsbombe van de cover. En die is net zo lekker! 12 personen
4 6

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vershoudfolie
  • mengkom met siliconen voet Ø 22 cm
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat het ijs en de passievruchtenblokjes 20 min. buiten de vriezer wat zachter worden. Boen de mandarijn en de limoen schoon en rasp de oranje en groene schil.
  2. Mix voor de cookie dough met een (hand)mixer de kokosolie met de basterdsuiker tot een gladde crème. Spatel het amandelmeel, vanille-extract, zout en citrusrasp erdoor tot een grof kruimelig deeg. Zet tot gebruik in de koelkast.
  3. Bekleed de mengkom met vershoudfolie. Probeer de folie er zo glad mogelijk in te krijgen. Schep het yuzu-ijs in de kom en maak er een laag in de vorm van een kom van ca. 2 cm dik van. Het ijs komt tot ca. 2 cm onder de rand van de kom. Snijd de licht ontdooide passievruchtenblokjes fijn. Bedek de laag ijs hiermee. Bestrooi met de cookie dough en druk dit licht aan. Schep het snow-white-ijs in de kom. Duw aan en strijk de bovenkant glad. Dek af met folie en zet minimaal 3 uur in de vriezer.
  4. Pak de lolly’s als een pakketje in 2 lagen bakpapier. Vouw goed dicht. Geef met een hamer of een deegroller een klap op elke lolly en verwijder de stokjes. Vouw weer goed dicht. Geef nog een paar klappen tot er scherven ontstaan.
  5. Stort de ijsbombe op een mooie schaal. Strijk het oppervlak eventueel nog wat gladder met een mes of paletmes. Trek de zure matjes in reepjes. Bestrooi de bombe met de lollyscherven, zure- mattenreepjes en eetbare bloemen.

bewaartip:

Je kunt de ijsbombe tot 5 dagen van tevoren bereiden. Decoreer hem pas op het laatste moment.

video

Ve­gan coo­kie dough ijs­bom­be

leuk & snel - 00:40 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 440 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in
december 2018

Vegan cookie dough ijsbombe

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­gan coo­kie dough ijs­bom­be

1
1
  • 1 liter Professor Grunschnabel jasmine orange yuzu
  • 500 ml Professor Grunschnabel Maromakotro snow white
  • 250 g diepvries passievruchtblokjes

Laat het ijs en de passievruchtenblokjes 20 min. buiten de vriezer wat zachter worden.

2
2
  • 1 mandarijn
  • 1 limoen

Boen de mandarijn en de limoen schoon en rasp de oranje en groene schil.

3
3
  • 100 g kokosolie
  • 80 g basterdsuiker

Mix voor de cookie dough met een (hand)mixer de kokosolie met de basterdsuiker tot een gladde crème.

4
4
  • 240 g amandelmeel
  • 1 tl Nielsen Massey Madagascar bourbon vanille-extract
  • ¼ tl zeezout

Spatel het amandelmeel, vanille-extract, zout en citrusrasp erdoor tot een grof kruimelig deeg. Zet tot gebruik in de koelkast.

5
5

Bekleed de mengkom met vershoudfolie. Probeer de folie er zo glad mogelijk in te krijgen.

6
6

Schep het yuzu-ijs in de kom en maak er een laag in de vorm van een kom van ca. 2 cm dik van. Het ijs komt tot ca. 2 cm onder de rand van de kom.

7
7

Snijd de licht ontdooide passievruchtenblokjes fijn. Bedek de laag ijs hiermee.

8
8

Bestrooi met de cookie dough en druk dit licht aan. Schep het snow-white-ijs in de kom. Duw aan en strijk de bovenkant glad.

9
9

Dek af met folie en zet minimaal 3 uur in de vriezer.

10
10
  • 8 Chupa Chups lollipops fruit

Pak de lolly’s als een pakketje in 2 lagen bakpapier. Vouw goed dicht. Geef met een hamer of een deegroller een klap op elke lolly en verwijder de stokjes.

11
11

Vouw weer goed dicht. Geef nog een paar klappen tot er scherven ontstaan.

12
12

Stort de ijsbombe op een mooie schaal. Strijk het oppervlak eventueel nog wat gladder met een mes of paletmes.

13
13
  • 50 g Katja zure matjes
  • 12 g AH Excellent eetbare bloemetjes

Trek de zure matjes in reepjes. Bestrooi de bombe met de lollyscherven, zure- mattenreepjes en eetbare bloemen.

bewaartip:

Je kunt de ijsbombe tot 5 dagen van tevoren bereiden. Decoreer hem pas op het laatste moment.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.