Eggs be­ne­dict

Een klassiek, maar feestelijk ontbijtgerecht: eggs benedict met groene asperges. En dan is kerst nog maar net begonnen!

(2) waardeer
amerikaans brunch Een klassiek, maar feestelijk ontbijtgerecht: eggs benedict met groene asperges. En dan is kerst nog maar net begonnen! 1 personen
5 2

Advertentie

Ingrediënten

1 persoon

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng de wijn in een kleine steelpan met ⅓ van de dragonazijn, de peperkorrels en laurier aan de kook. Kook zachtjes 5 min. of tot er 1 el vocht overblijft (per persoon). Verhit ondertussen in een andere pan de boter.
  2. Zeef de wijn boven een vuurvaste kom die op de steelpan past. Splits ⅓ van de eieren, voeg de eidooier toe aan de wijn en klop los (het eiwit wordt niet gebruikt). Breng een laag water (4 cm) in de steelpan tegen de kook aan. Zet de kom erop, zorg dat deze het water niet raakt.
  3. Klop het mengsel tot het dikker wordt en voeg dan al kloppend in een dun straaltje de gesmolten boter toe. Klop tot een dikke hollandaisesaus. Zet de kom 10 sec. in een bak met een laagje koud water (2 cm) om het kookproces te stoppen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Breng ondertussen een laag water (6 cm) in een pan aan de kook. Voeg de rest van de azijn toe. Draai het vuur laag. Breek één ei boven een kopje, maak met een lepel een draaikolk in het water en laat het ei voorzichtig in de draaikolk glijden. Pocheer het ei 3 min. Herhaal dit met het laatste ei.
  5. Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter en gril het sneetje brood 1 min. per kant. Neem uit de pan en halveer. Gril de aspergetips 4 min. Keer regelmatig. Verdeel achtereenvolgens de asperges, gepocheerde eieren en saus over het brood.
video

Hol­landai­se­saus ma­ken

instructievideo - 02:25 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 625 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 49 g
    waarvan verzadigd 27 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Eggs benedict

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Eggs be­ne­dict

1
1
  • 2½ el witte wijn
  • ½ el dragonazijn
  • 2 zwarte-peperkorrels
  • 1 gedroogd laurierblaadje

Breng de wijn in een kleine steelpan met een de dragonazijn, de peperkorrels en laurier aan de kook.

2
2

Kook zachtjes 5 min. of tot er 1 el vocht overblijft (per persoon).

3
3
  • 40 g ongezouten roomboter

Verhit ondertussen in een andere pan de boter.

4
4

Zeef de wijn boven een vuurvaste kom die op de steelpan past.

5
5
  • 1 ei

Splits het ei, voeg de eidooier toe aan de wijn en klop los (het eiwit wordt niet gebruikt).

6
6

Breng een laag water (4 cm) in de steelpan tegen de kook aan. Zet de kom erop, zorg dat deze het water niet raakt.

7
7

Klop het mengsel tot het dikker wordt en voeg dan al kloppend in een dun straaltje de gesmolten boter toe.

8
8

Klop tot een dikke hollandaisesaus. Zet de kom 10 sec. in een bak met een laagje koud water (2 cm) om het kookproces te stoppen.

Hollandaisesaus maken

Instructievideo

02:25 min.

9
9

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

10
10

Breng ondertussen een laag water (6 cm) in een pan aan de kook.

11
11
  • 1 el dragonazijn

Voeg de rest van de azijn toe. Draai het vuur laag.

12
12
  • 1 ei

Breek het ei boven een kopje, maak met een lepel een draaikolk in het water en laat het ei voorzichtig in de draaikolk glijden.

13
13
  • 1 ei

Pocheer het ei 3 min. Herhaal dit met het laatste ei.

14
14
  • 1 sneetje wit vloerbrood

Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter en gril het sneetje brood 1 min. per kant. Neem uit de pan en halveer.

15
15
  • 50 g groene-aspergetips

Gril de aspergetips 4 min. Keer regelmatig.

16
16

Verdeel achtereenvolgens de asperges, gepocheerde eieren en saus over het brood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.