bewaar
Volkorentortillachips met 2 dips
Volkorentortillachips met 2 dips
bewaar

Volkorentortillachips met 2 dips

Snel iets bakken voor het kerstdiner op school? Deze zelfgemaakte chips zijn over 30 min. klaar!

25 min. bereiden
8 min. oventijd
0waarderingen

Ingrediënten

8 personen

1

middelgrote ui

5 el

traditionele olijfolie

200 g

tomatenblokjes in blik

106 ml

Bonduelle crispy mais in blik

8

La Morena volkorentortilla's

200 g

diepvries tuinerwten

50 ml

kraanwater

50 g

witte kaas

15 g

verse basilicum

Dit heb je nodig

  • kerstuitsteekvormpjes

  • bakpapier

  • staafmixer met hoge beker

Snel iets bakken voor het kerstdiner op school? Deze zelfgemaakte chips zijn over 30 min. klaar!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de ui. Verhit ⅕ van de olie in een koekenpan en bak de ui 20 min. op laag vuur. Doe de ui in een kom en meng de tomatenblokjes erdoor. Laat de mais uitlekken en meng door de saus. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

2

Bestrijk de tortilla’s aan beide kanten met de rest van de olie. Steek met de uitsteekvormpjes f‹iguren uit de tortilla’s. Probeer er zo veel mogelijk uit elke tortilla te krijgen. Leg ze op met bakpapier beklede bakplaten en bak in 8 min. krokant in de oven.

3

Doe de tuinerwten met het water in een steelpan, kook 3 min. en zet het vuur uit. Doe de erwten met het kookwater in een hoge beker. Voeg de kaas en de blaadjes van het basilicum toe en pureer met de staafmixer.

4

Verdeel de tortillachips over een ruime schaal en serveer de rode en groene saus in bakjes erbij.

algemeenSnijd de tortilla’s die je over hebt fijn, schep om met wat olie en bak in 10 min. krokant in de oven. Lekker als knapperige topping over een salade.