Ge­krui­de cô­te de boeuf met Viet­na­me­se sal­sa

Helemaal uitpakken deze kerst? Met de klassieke côte de boeuf maak je zéker indruk.

(7) waardeer
vietnamees hoofdgerecht Helemaal uitpakken deze kerst? Met de klassieke côte de boeuf maak je zéker indruk. 4 personen
5 7

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grote ovenschaal
  • vleesthermometer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 130 °C. Bestrooi de côte de boeuf rondom met de 5 spicekruiden en wat zout. Verhit een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak het vlees in ca. 15 min. rondom goudbruin. Begin op de rand vet, zodat dit kan smelten in de pan en je het vlees erin kunt bakken.
  2. Neem het vlees uit de pan en leg het in de grote ovenschaal of op een met bakpapier beklede bakplaat. Steek de thermometer in het vlees, maar zorg ervoor dat je het bot niet raakt. Stel de thermometer in op 56 °C (medium rare). Braad het vlees in de oven ca. 40 min. of tot het de juiste temperatuur heeft bereikt. Neem het vlees uit de oven en laat afgedekt onder aluminiumfolie 15 min. rusten.
  3. Verhoog ondertussen de oventemperatuur naar 220 °C en bak het stokbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking af.
  4. Maak de salsa. Halveer de komkommers in de lengte, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Snipper de ui zo fijn mogelijk. Rasp de groene schil van 1 limoen (per 4 personen) en pers de vrucht uit. Schil en rasp de gember en snijd de koriander en muntblaadjes fijn. Meng de komkommer, ui, gember, het limoenrasp, 3 el limoensap (per 4 personen), de helft van de koriander en de helft van de munt met de vissaus en suiker tot een salsa.
  5. Snijd de rest van de limoen in partjes. Snijd het stokbrood en het vlees in plakjes. Bestrooi het vlees met de rest van de munt en koriander. Serveer de limoenpartjes en salsa apart erbij.

combinatietip:

Lekker met taugé, sriracha (pittige chilisaus) en mayonaise.

video

Ge­krui­de cô­te de boeuf met Viet­na­me­se sal­sa

recipevideo - 00:43 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 615 kcal
  • eiwit 58 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 36 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Gekruide côte de boeuf met Vietnamese salsa

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­krui­de cô­te de boeuf met Viet­na­me­se sal­sa

1
1
  • 1 kg côte de boeuf
  • 1 el Euroma Original spices by Jonnie Boer Chinese 5 spice

Verwarm de oven voor op 130 °C. Bestrooi de côte de boeuf (op kamertemperatuur) rondom met de 5 spicekruiden en wat zout.

2
2

Verhit een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak het vlees in ca. 15 min. rondom goudbruin.

3
3

Begin op de rand vet, zodat dit kan smelten in de pan en je het vlees erin kunt bakken.

4
4

Neem het vlees uit de pan en leg het in de grote ovenschaal of op een met bakpapier beklede bakplaat.

5
5

Steek de thermometer in het vlees, maar zorg ervoor dat je het bot niet raakt. Stel de thermometer in op 56 °C (medium rare).

6
6

Braad het vlees in de oven ca. 40 min. of tot het de juiste temperatuur heeft bereikt.

7
7

Neem het vlees uit de oven en laat afgedekt onder aluminiumfolie 15 min. rusten.

8
8
  • 1 robuust stokbrood wit

Verhoog ondertussen de oventemperatuur naar 220 °C en bak het stokbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking af.

9
9
  • 6 snoepkomkommers
  • 1 rode ui

Maak de salsa. Halveer de komkommers in de lengte, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Snipper de ui zo fijn mogelijk.

10
10
  • 1 limoen
  • 2 cm verse gember
  • 7½ verse koriander
  • 7½ g verse munt

Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Schil en rasp de gember en snijd de koriander en muntblaadjes fijn.

11
11
  • 1 el vissaus
  • ½ tl kristalsuiker

Meng de komkommer, ui, gember, het limoenrasp, 3 el limoensap (per 4 personen), de helft van de koriander en de helft van de munt met de vissaus en suiker tot een salsa.

12
12
  • 1 limoen

Snijd de rest van de limoen in partjes.

13
13

Snijd het stokbrood en het vlees in plakjes. Bestrooi het vlees met de rest van de munt en koriander.

14
14

Serveer de limoenpartjes en salsa apart erbij.

combinatietip:

Lekker met taugé, sriracha (pittige chilisaus) en mayonaise.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.