Gnoc­chi met mos­terd-room­saus

Snel, sneller, snelst: dit gerecht staat al in 20 minuten op tafel!

(7) waardeer
hoofdgerecht Snel, sneller, snelst: dit gerecht staat al in 20 minuten op tafel! 4 personen
4 7

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • schuimspaan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit ¾ van de olie in de grote koekenpan en bak de gnocchi op middelhoog vuur in 12 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 5 min. krokant. Neem met de schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Snipper de ui en snijd de peterselie fijn. Verhit de rest van de olie in de koekenpan van de spekreepjes en bak de ui 1 min. Voeg de peterselie, kookroom en mosterd toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en doe de tuinerwten erbij. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Schep de gnocchi door de saus en verdeel de spekjes erover.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 755 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 75 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 1.400 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 45-46

Gnocchi met mosterd-roomsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gnoc­chi met mos­terd-room­saus

1
1
  • 3 el milde olijfolie
  • 800 g koelverse gnocchi

Verhit de olie in de grote koekenpan en bak de gnocchi op middelhoog vuur in 12 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper.

2
2
  • 200 g biologische spekreepjes

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 5 min. krokant.

3
3

Neem met de schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

4
4
  • 1 middelgrote ui
  • 15 g verse platte peterselie
  • 1 el milde olijfolie

Snipper de ui en snijd de peterselie fijn. Verhit de rest van de olie in de koekenpan van de spekreepjes en bak de ui 1 min.

5
5
  • 250 ml kookroom
  • 3 el Marne Franse mosterd
  • 250 g diepvries tuinerwten

Voeg de peterselie, kookroom en mosterd toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en doe de tuinerwten erbij.

6
6
  • 400 g verse spinazie

Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Breng op smaak met peper en zout.

7
7

Schep de gnocchi door de saus en verdeel de spekjes erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.